Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Εγγύηση 200 χιλιάδων ευρώ έδωσε ο ταπεινός και λιτός μοναχός!!!




Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε, μετά τη μαραθώνια απολογία τους ενώπιον της εφέτου ειδικής ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, ο μοναχός Αρσένιος που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Ο Αρσένιος ξεκίνησε να απολογείται τη Δευτέρα το πρωί και η διαδικασία ολοκληρώθηκε χθες μετά τα μεσάνυχτα, αφού χρειάστηκε να διακοπεί, λόγω κόπωσης, τόσο την Δευτέρα όσο και την Τρίτη το βράδυ.
Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι ο μοναχός μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200 χιλιάδων ευρώ και υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
Η απολογία του αγιορείτη μοναχού είναι η προτελευταία που λαμβάνει η κ.Καλού για το σκάνδαλο των ιερών ανταλλαγών, υπόθεση που αναμένεται να κλείσει με την απολογία του ηγούμενου Εφραίμ στις 29 του μήνα.
Στους δύο αγιορείτες αποδίδονται σειρά πράξεων κακουργηματικού βαθμού, όπως ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις, σε απάτη και νομιμοποίηση εξόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Η όλη υπόθεση έχει αφετηρία τη λίμνη Βιστωνίδα και τον ισχυρισμό της Μονής Βατοπεδίου, που επικαλείται τίτλους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ότι είναι στην ιδιοκτησία της. Η υπαγωγή της λίμνης και των παραλιμνίων εκτάσεων στην κυριότητα του Δημοσίου είχε ως αποτέλεσμα την παροχή, ως αντάλλαγμα, στη Μονή, άλλων εκτάσεων του Δημοσίου.
Οι δύο αγιορείτες ισχυρίζονται πως οι ενέργειες τους δεν ήταν ιδιοτελείς και πως είχαν στόχο την ενίσχυση των οικονομικών της Μονής, ώστε να μπορεί να εξασφαλίζει τη διαβίωση των μοναχών, τη συντήρησή της αλλά και τη δυνατότητα φιλοξενίας και παραμονής των περίπου 25 χιλιάδων πιστών που την επισκέπτονται ετησίως.
Επικαλούνται, επίσης, γνωμοδότηση του καθηγητή Εκκλησιαστικού Δικαίου Γ. Κονιδάρη, ο οποίος αναφέρει πως η Αθωνική πολιτεία πέτυχε, σε συνεννόηση με τους Σουλτάνους, την προστασία των δικαιωμάτων όλων των Μονών του Αγίου Όρους. Τέλος, υποστηρίζουν ότι από το 2002 ο αρμόδιος υπουργός είχε αποδεχθεί τις γνωμοδοτήσεις που αναγνώριζαν ιδιοκτησιακά δικαιώματα της Μονής επί της λίμνης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΙΑΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!!

ΜΟΝΑΧΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΟΣΜΕΙΑ ΕΔΩΣΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!!!!

ΔΙΑΝΟΗΣΤΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ????

ΑΠΛΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΠΟΣΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ....

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου