Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Παρουσίαση: Nosotros

Ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Νοsotros ξεκίνησε τη λειτουργία του πειραματικά, τον Ιούνιο του2005. ΄Ηταν το αποτέλεσμα μιας σειράς προβληματισμών-αναζητήσεων, προς την κατεύθυνσηδημιουργίας ενός μόνιμου χώρου συνάντησης, όπου ο καθένας απαλλαγμένος από ιδεολογικά θέσφατακαι αυθεντίες, να μπορεί να δημιουργήσει τις δικές του ελευθεριακές ρωγμές.
Το Νοsotros είναι χώρος αυτοδιαχειριζόμενος και το πολιτικό του στίγμα κινείται στο πλαίσιο τηςαντιεραρχίας, της αμεσοδημοκρατίας και της ρητής αυτοθέσμισης. Είναι η βάση, για να συνδέσουμετον λόγο μας, τις επαφές και τις δράσεις μας και ο τρόπος, για την ανάδυση του ελεύθερου καιδημιουργικού ατόμου.
Για μας το άτομο αναδεικνύεται το επίκεντρο της συλλογικότητας. Η ανάθεση διαγράφεται καιαντικαθίσταται από την ανάληψη προσωπικών ευθυνών, πρωτοβουλιών και δράσεων, έτσι ώστε ησυνέπεια απέναντι στις δεσμεύσεις να είναι υπόθεση αίσθησης-συνείδησης του καθένα.
Το εγχείρημα έχει τεθεί στη βάση της ελεύθερης συνδιαμόρφωσης και συνδημιουργίας από τονκαθένα, με τη συμμετοχή του στην Ανοικτή Γενική Συνέλευση που γίνεται κάθε τελευταία Κυριακήτου μήνα στις 21:00 και στην Ανοικτή Οργανωτική Ομάδα που γίνεται κάθε Δευτέρα στις 21:00,στον 1ο όροφο του κτιρίου.
Οι δρασεις μας:
Από τον Οκτώβρη του 2005 και μέχρι σήμερα λειτουργεί καθημερινά ο χώρος συνάντησης, μεσυναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, ποικίλες εκδηλώσεις λόγου και μελειτουργία βιβλιοθήκης-αναγνωστηρίου। Το καλοκαίρι ο χώρος συνάντησης, οι εκδηλώσεις και τοCine Nosotros «ανεβαίνουν» στην ταράτσα του κτιρίου. Επιπλέον παρέχονται ελεύθερα μαθήματαγλωσσών, σεμινάρια παγκόσμιας λογοτεχνίας, σεμινάρια θεάτρου, ζωγραφικής, φωτογραφίας,πολεμικών τεχνών, μουσικής, χορού-κίνησης,φωνητικής, Η/Υ, πρόβες στο μουσικό Studio και οιδραστηριότητες πληθαίνουν….



Το ανοικτό πλαίσιο του Νοsotros , η εξωστρέφειά του, η συνέπειά του, ανέδειξε όλο αυτό το διάστηματης λειτουργίας του, μια θετική πρόταση: Την πραγμάτωση του δημόσιου χώρου ως χώρουελευθερίας.
Με πρόταγμα το «Ελεύθερο-Δημόσιο-Κοινωνικό» αναπτύσσονται πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις σταζητήματα Πόλης-Κοινωνίας-Φύσης, ως γέφυρα συνάντησης με τα Κινήματα εκείνα των Πόλεων πουδημιουργούν μέσα στο δημόσιο χώρο περάσματα ελευθερίας.
Ο προσανατολισμός όλων όσων συμμετέχουν με οποιανδήποτε τρόπο, ήταν και είναι ο δρόμος τουανοίγματος στην κοινωνία, για την αντίσταση στην αυθαιρεσία της κυριαρχίας, για την ελεύθερηέκφραση, για την ανάκτηση της καθημερινής μας ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου