Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Διαδηλώσεις στην πόλη Χομς της Συρίας



«Τουλάχιστον 200.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε αρκετές συνοικίες της πόλης Χομς μετά την προσευχή της Παρασκευής ζητώντας την πτώση του προέδρου Ασαντ», διευκρινίζει το Παρατηρητήριο που εδρεύει στη Βρετανία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι επιχειρήσεις καταστολής της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ δεν κάμφθηκαν και προκάλεσαν δύο νέους θανάτους αμάχων σήμερα.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι τα βίαια επεισόδια έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 5.000 ανθρώπων από τα μέσα Μαρτίου στη χώρα.

Στη συνοικία Χάμρα, οι αρχές προχώρησαν σε αρκετές συλλήψεις πριν από την προσευχή.

Η πόλη Χομς που έχει περικυκλωθεί από το στρατό εδώ και αρκετές εβδομάδες αποκαλείται «πρωτεύουσα της επανάστασης».

«Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην επαρχία Χομς, στις περιοχές Ταλμπισέ, Ταλ Κάλαχ, Χούλα», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ενώ οι Σύροι υποστηρικτές της δημοκρατίας διαδήλωναν σήμερα μαζικά καταγγέλλοντας την αδράνεια του Αραβικού Συνδέσμου, η Μόσχα δημοσιοποίησε απρόσμενα ένα σχέδιο απόφασης στον ΟΗΕ καταδικάζοντας τις βιαιότητες που διαπράχθηκαν στη Συρία «από όλες τις πλευρές». Η Ρωσία που αρνείτο έως σήμερα οποιαδήποτε επιβολή κυρώσεων κατά της Δαμασκού, παρουσίασε χθες Πέμπτη ένας σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Το ρωσικό σχέδιο επιμένει στα ίδια σημεία που Ευρωπαίοι και Αμερικανοί απορρίπτουν, καθώς εξακολουθεί να κάνει αναφορά στη βία που χρησιμοποίησαν όλες οι πλευρές συμπεριλαμβανομένης της δυσανάλογης χρήσης βίας από τις συριακές αρχές, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι αν η Ουάσινγκτον ήταν έτοιμη να εργαστεί στη βάση της ρωσικής πρότασης, η τελευταία περιέχει «στοιχεία που δεν θα μπορούσαμε να στηρίξουμε», όπως «η κατά τα φαινόμενα ίση μεταχείριση» των δυνάμεων της τάξης και της αντιπολίτευσης.

«Η Μόσχα δεν θα μπορεί να παραμένει αντιμέτωπη με τη Δύση για πολύ καιρό। Υποστηρίζοντας το συριακό καθεστώς, η Ρωσία δείχνει σαν να υπερασπίζεται το δολοφόνο», δήλωσε ο Σύρος αντικαθεστωτικός Μπασάμ Τζεάρα από το Λονδίνο.

http://tvxs.गर

http://www.ssstroumfakiaaa.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου