Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Aνακοίνωση του Κέντρου Αγώνα Εργατών για την Χαλυβουργία


ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»

ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ:ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Τα μάτια των απεργών στο Θριάσιο είναι στραμμένα στα αδέρφια τους στον Βόλο.

Τώρα είναι η ώρα, ο αγώνας σαν φωτιά να ανάψει στα εργοστάσια

Η απεργία των χαλυβουργών δεν είναι μια απεργία όπως όλες οι άλλες. Καθώς η καπιταλιστική κρίση σπρώχνει στην άβυσσο της ύφεσης και στη γενικευμένη ανεργία, κάθε εργάτης γνωρίζει ότι κάθε βήμα πίσω, κάθε υποχώρηση, ισοδυναμεί με θάνατο.

Την στιγμή που κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ χτυπάει τα εργατικά εισοδήματα και δικαίωματα κατ΄ επιταγή του παγκόσμιου χρηματιστικού κεφαλαίου και των Μερκοζί, ο Μάνεσης και τ΄αφεντικά του ΚΑΝΑΚΗ, της ΒΙΟΣΩΛ, της ΚΟΝΤΙ της ΜΕΚ, της ΒΕΚ και τα διεθνή αφεντικά της ΚΟΝΤΙ, για να σώσουν το τομάρι τους, μόνο ένα τρόπο γνωρίζουν: τις απολύσεις και το κλείσιμο των εργοστασίων. Για να το πετύχουν αυτό χρειάζονται δυο πράγματα: Πρώτον να διαιρέσουν την εργατική τάξη, κι αφού λυγίσουν κλαρί-κλαρί τη θέλησή της, να κόψουν από τη ρίζα τη ζωή της. Δεύτερον να αφαιρέσουν κάθε θέληση για αγώνα, με ηγεσίες που αφού καλόμαθαν να συζητάνε με κάθε αφεντικό και εργοδότη το «καλό» του εργοστασίου, λένε ότι σήμερα είναι αδύνατον να κινήσουμε.

Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί και οι χαλυβουργοί εργάτες που μετά από χρόνια δουλειάς βγαίνουν στη σύνταξη, διαπιστώνουν ότι αυτή έχει εξατμιστεί. Η ακρίβεια η φοροληστεία η γενικευμένη ανεργία, η διάλυση της υγείας, της παιδείας, οδηγούν όλους μας στον κοινωνικό καιάδα.

Η απεργία στη Χαλυβουργία και η μαζική κοινωνική υποστήριξή της είναι η πρώτη απάντηση της βιομηχανικής εργατικής τάξης για τα δικαιώματα της και τη ζωής της. Η καρδιά της εργατικής τάξης χτυπάει τη Τρίτη 13/12 στο Θριάσιο στη γενική απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.

Όμως η νίκη του αγώνα εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τους χαλυβουργούς εργάτες του Μάνεση στον Βόλο. O βιομήχανος Μάνεσης προσπαθεί να αναπληρώσει την ζημία που έχει από την απεργία στην Ελευσίνα με το εργοστάσιο του Βόλου. Τα μάτια των απεργών στο Θριάσιο είναι στραμμένα στα αδέρφια τους στον Βόλο. Ο αγώνας είναι ταξικός. Δεν είναι αγώνας κομματικής κυριαρχίας. Οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές αφού υπηρέτησαν τη ταξική υποταγή και την εργοστασιακή (ταξική) ειρήνη, σήμερα έχουνε σαστίσει και δεν ξέρουνε τι να κάνουνε. Κάνοντας χρόνια συνεννοήσεις δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν το περίστροφο των απολύσεων. Βουλευτές και Κουτρουμάνηδες έχουνε πια κατεβασμένο το τηλέφωνο. Το Εργατικό Κέντρο Βόλου το κατάλαβε αυτό μετά από 2 χρόνια, τρώγοντας «πόρτα» για τους εργάτες της ΚΟΝΤΙ. Μόνο που ο χαρτοπόλεμος έχει τελειώσει προ πολλού.

Αν οι εργάτες της χαλυβουργίας στον Βόλο δεν μπουν στον αγώνα και αν οι εργάτες στον Ασπρόπυργο ηττηθούν, οι επιπτώσεις θα είναι τραγικές για όλη την βιομηχανική εργατική τάξη και πρώτα για τους εργάτες χαλυβουργούς του Βόλου. Οι χαλυβουργοί του Βόλου πρέπει να μπουν στον αγώνα τώρα. Αργότερα όταν θα έρθει η σειρά τους, τότε ίσως να είναι μόνοι τας. Τότε θα είμαστε όλοι χαμένοι. Ο ΣΕΒ θα τρίβει τα χέρια του που έχει ένα τέτοιο άξιο μέλος όπως ο Μάνεσης που κατάφερε να κλείσει 4 μήνες ανακωχή στον Βόλο για να τσακίσει τους εργάτες στον Ασπρόπυργο.

Τώρα είναι η ώρα, ο αγώνας σαν φωτιά να ανάψει στα εργοστάσια , να αποδείξουμε πως η εργατική τάξη ξέρει και μπορεί να παλεύει ενωμένη σαν μια γροθιά. Να δείξουμε πως μπορούμε να οργανωθούμε και να χτίσουμε την ενότητα μας μέσα από τα δικά μας ανεξάρτητα όργανα μάχης και συσπείρωσης όλων των καταπιεσμένων. Να τσακίσουμε την πουλημένη γραφειοκρατία και τα τσιράκια των αφεντικών Να κόψουμε τον βήχα σε κάθε Μάνεση που ορέγεται απολύσεις!

Για να ανακληθεί κάθε απόλυση στην Χαλυβουργία. Για να μην εφαρμοστούν αλλά και να καταργηθούν παντού οι ελαστικές σχέσεις εργασίας! Κάθε επιχείρηση που κλείνει ή απολύει να καταλαμβάνεται, να ανοίγουν τα βιβλία της και να μπαίνει από τον έλεγχο των ίδιων των εργατών!

Όλοι οι επιμέρους αγώνες και απεργίες πρέπει να οδηγηθούν σε μια μεγάλη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, για να ανατρέψουμε την μνημονιακή κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά και κάθε άλλη αστική κυβέρνηση! Για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους και το χρέος τους! Να το διαγράψουμε ολόκληρο και να απαλλοτριώσουμε το κεφάλαιο και την εκκλησιαστική περιουσία για να ζήσει ο λαός!

Να ανοίξουμε το δρόμο για την εξουσία των Εργατικών Συμβουλίων!

Πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου