Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Οι επαναστάτες σκύλοι



Την αρχή έκανε ο Κανέλλος! Ο σκύλος- μασκότ του Πολυτεχνείου που ήταν πάντα στην πρωτη γραμμή συνοδεύοντας τους φοιτητές σε κάθε μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.


Ο Κανέλλος δεν ήταν αδέσποτος όπως τον αποκαλούσαν πολλοί, αφού είχε σπίτι. Ζούσε μεταξύ ΕΜΠ και Εξαρχείων, όπου οι φοιτητές, οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι τον φρόντιζαν σαν να ήταν δικός τους. Πρώτος στις πορείες, διάλεγε πάντα την πλευρά των αντιεξουσιαστών και έδειχνε με κάθε τρόπο στα ΜΑΤ ότι δεν τον τρομάζουν ούτε τα γκλόμπς, ούτε τα χημικά τους!


Ο Κανέλλος, πρωτοεμφανίστηκε στην οδό Πατησίων, την δεκαετία του ’90 και εκεί γύρω στ0 2007, άρχισε να δείχνει τα πρώτα σημάδια των γηρατειών και της κούρασης! Όταν μάλιστα κάποιοι αποφάσισαν να τον μεταφέρουν σε κυνοκομείο στο Μαρκόπουλο, περισσότερα από διακόσια άτομα συγκέντρωσαν υπογραφές και κατάφεραν να επιστρέψει ο 17χρονος πια σκύλος- αγωνιστής, στο διαμέρισμα ενός φοιτητή που ανέλαβε να τον φροντίζει!

Εκεί, άφησε και την τελευταία του πνοή, το καλοκαίρι του 2008. Στο μεταξύ είχε προλάβει να περάσει στην αιωνιότητα μέσα από το τραγούδι του Στάθη Δρογώση।

Ο Λουκάνικος, ο άξιος διάδοχος του Κανέλλου, συχνάζει στο κέντρο της Αθήνας και πολλά βράδια θα τον δείτε να αραζει στην πλατεία Εξαρχείων। Πάντα στο πλευρό των διαδηλωτών, δεν καταλαβαίνει τίποτα από τα δακρυγόνα και από τις κλοτσιές των μπάτσων.
http://www.ssstroumfakiaaa.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου