Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Απαγόρευση απεργίας στην Συρία και νέες δολοφονίες


Οι δυνάμεις καταστολής της Συριαkής κυβέρνησης απαγόρευσαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ειχαν εξαγγελθεί στην χώρα χθές Κυριακή 11 Δεκέμβρη με την συμετοχή εργαζομένων και μικρομαγαζατόρων με σκοπο να υποστηριχθεί η αντίσταση ενάντια στην ηγεμονία της οικογένειας Ασαντ που καταδιναστευει την χώρα 41 χρόνια τώρα.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις δήλωσαν οτι ο στρατός υποχρέωσε τους ιδιοκτήτες μαγαζιών να ανοίξουν τα μαγαζιά τους με την βία, πέρνοντας τους απο τα σπίτια τους και σπάζοντας τις πόρτες των μαγαζιών οταν αυτοί αρνουνταν να συμμορφωθούν με τις οδηγείες τους.

Παρόλα αυτα οι κεντρικότεροι δρόμοι της Δαμασκου και των άλλων μεγάλων πόλεων παρέμηναν άδειοι αφου οι περισσότεροι πολίτες πρχώρησαν σε μια μορφή μποϋκοταζ, συμμετέχοντας και αυτοι στην απεργιακή κινητοποίηση.

Παράλληλα οι δολοφονίες του καθεστώτος συνεχίζοντας και άλλοι 23 Σύριοι βρίκαν τον θάνατο απο τις σφαιρες του στρατου, των πιστών στο καθεστός πολιτοφυλακών και της αστυνομίας। Απο αυτους 6 έπεσαν στην πόλη Χάμα, 6 στην Χομσ, 5 στην Ιντλεμπ, 3 στα περίχωρα της Δαμασκού και 3 στην πόλη Ντερά.

http://athens.indymedia.org
http://www.ssstroumfakiaaa.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου