Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Πορείες και στις πόλεις της Κρήτης


Πορείες σε Χανιά και Ηράκλειο πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι σε Χανιά και Ηράκλειο από μαθητές και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου που σκοτώθηκε πριν από τρία χρόνια από τις σφαίρες του αστυνομικού Επ. Κορκονέα.
Οι συγκεντρωμένοι στο Ηράκλειο συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. Δεν έλλειψε η ένταση με την ρίψη πετρών εναντίον τραπεζών, ενώ απο την ένταση υπήρξαν μικροτραυματισμοί και σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν και τρείς προσαγωγές.



Στα Χανιά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής αγοράς με την συμμετοχή μαθητών,που έφθασαν στην πόλη ακόμα και από σχολεία της ενδοχώρας, αλλά και απο άλλους πολίτες.


Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία έφτασε στην πλατεία Δικαστηρίων όπου κάποιοι πέταξαν νεράτζια αλλά και πέτρες στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (πρώην Νομαρχία).


Στην συνέχεια οι περισσότεροι μαθητές αποχώρησαν, ενώ κάποιοι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία. Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία έφτασε στην πλατεία Δικαστηρίων όπου κάποιοι πέταξαν νεράτζια αλλά και πέτρες στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (πρώην Νομαρχία).


Στην συνέχεια οι περισσότεροι μαθητές αποχώρησαν, ενώ κάποιοι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία με κατεύθυνση και πάλι την πλατεία της Δημοτικής αγοράς.


Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρή.


Νέα συγκέντρωση αναμένεται να γίνει στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.
FLASHNEWS.

http://www.ssstroumfakiaaa.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου