Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Μπιλμπάο: Κολοσσιαία συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πολιτικους κρατούμενους.


"Καταφέραμε να ξεχειλήσουμε τους δρόμους. Σημερα τα ματια όλου του κόσμου ειναι πάνω στην χώρα των Βάσκων, κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει την απαίτηση της πλειοψηφείας του λαού για την υπεράσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των πολιτικών κρατούμενων και των εξόριστων του αγώνα"

Χιλιάδες Βάσκοι διαδηλωσαν χθες Σάββατο κατακλείωντας τους δρόμους του Μπιλμπάο, στην πρώτη μαζική ένδειξη αλληλεγγύης στους πολιτικους κρατούμενους, μετα τον Οκτώβρη που αποφασήστικε η εγκατάληψη του ένοπλου αγώνα απο την ΕΤΑ.

Πισω απο την Βασκική σημαία που ήταν στην κεφαλή της πορείας υπήρχε το κεντρικο πανό της διαδήλωσης που ζητουσε τον επαναπατρισμό των φυλακισμένων απο το εξωτερικο. Περισσότερα απο 3000 μέλη των οικογενειών των περίπου 700 κρατούμενων στις Ισπανικές και Γαλλικές φυλακές στάθηκαν στην κεφαλή της πορείας.

Ο αγώνας αλληλεγγύης επικεντρώνετε τώρα στην μεταφωρα των πολιτικών κρατούμενων στις φυλακές της χωρας των Βασκων, ωστε αυτοί να βρίσκονται σε ενα περισσότερο "φιλικό' περιβάλον κοντά στις οικογένειές τους।

http://athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου