Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Δεύτερος νεκρός άστεγος από το κρύο στην Κρήτη


Οι λεπτομέρειες για το παρελθόν του επιβεβαιώνουν ότι επρόκειτο για άλλο ένα θύμα της οικονομικής κρίσης. Ο 64χρονος είχε βιοτεχνία ρούχων στην Αθήνα και λέγεται ότι ήταν πάρα πολύ καλός ράπτης. Αργότερα και αφού οι δουλείες στην Αθήνα δεν πήγαιναν καλά δραστηριοποιήθηκε σαν έμπορος στην Ιεράπετρα, ώσπου λόγω των οικονομικών δυσκολιών η επιχείρηση "ναυάγησε" και αποτραβήχτηκε στην μοναχική ζωή επιλέγοντας, τα τελευταία 3 χρόνια, την περιοχή του Χανδρά σαν "καταφύγιο".

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χωριανοί στήριξαν τον 64χρονο για τις καθημερινές ανάγκες του, ο δήμος Σητείας του είχε παραχωρήσει ένα παλιό αντλιοστάσιο για να μένει και η διοίκηση του στρατοπέδου της πολεμικής αεροπορίας είχε καθιερώσει να του πηγαίνει φαγητό καθημερινά, ωστόσο όλα αυτά δεν ήταν ικανά να τονώσουν την «παγωμένη» ψυχή του 64χρονου που συνέχισε, απομακρυσμένος από όλους, να ζει κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ο Δήμος Σητείας είχε κάνει προσπάθειες στο παρελθόν ο 64χρονος να μεταφερθεί σε κάποιο ξενώνα και να προχωρήσει στην συνταξιοδότηση του, όμως και ο "Παντελής" φαίνεται πως έπεσε θύμα του ανάλγητου γραφειοκρατικού συστήματος που έτσι και αλλιώς «καταπίνει» κάθε αδύναμο.

Ο 64χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο παλιό αντλιοστάσιο που του είχε παραχωρήσει ο Δήμος Σητείας και χαρακτηριστικό είναι ότι στο χώρο βρέθηκε ανέγγιχτο φαγητό 2 ημερών που του παρείχε το στρατόπεδο της Πολεμικής αεροπορίας Ζήρου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος κ.Χρυσουλάκη η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε οτι πέθανε απο το κρύο.

Τα έξοδα της κηδείας του που έγινε την Τετάρτη 18/01 ανέλαβαν οι συγχωριανοί του.

http://athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου