Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον συλληφθέντα μαθήτη 18:00 στην πλατεία λιονταριών.


Μετά τις συγκρούσεις που εξελίχθηκαν στην πλατεία ελευθερίας μεταξύ εξαγριωμένων μαθητών και χοιρινών των ΜΑΤ ακουλούθησε ανθρωποκυνήγητό με αποτέλεσμα την σύλληψη και τον τραυματισμό ενός μαθητή. Δεν εκπλαγήκαμε με τον ξυλοδαρμό του συλληφθέντα (άλλωστε η δουλειά τους είναι να δέρνουν διαδηλωτές) παρ'όλα αυτά όμως το θράσσος των εν λόγω μπατσόσκυλων ξεπέρασαν το όριο το συνηθισμένου όταν τσαμπουκαλευτήκανε ακόμα στους αλληλέγγυους που προσεγγίσαν τα μάτ διαμαρτυρόμενοι για την αγριότητα των "κυρίων" αυτών την στιγμή της σύλληψης καθώς επίσης απειλούσας εμμέσως πλην σαφώς αρκετούς μαθητές.

Δεν είναι και πολύ τυχαίο το γεγονός της απότομης αύξησης της καταστολής τον τελευταίο καιρό, ειδικότερα από την Κυριακή και μετά. Μην ξεχνάμε πως τα ΜΑΤ απρόκλητα επιτέθηκαν στον κόσμο στην Αθήνα και τόλμησαν να βγάλουν στην δημοσιότητα τα στοιχεία των συλληφθέντων. Το καθεστώς νιώθει ότι απειλέιται περισσότερο από ποτέ και επιτήθεται απεγνωσμένα και σπασμωδικά σε οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης, και από εδώ και πέρα τέτοιου είδους κινήσεις θα πολαπλασιαστούν.

Σε τέτοιες εποχές έχουμε χρέος να σταθούμε μαζί και να μην αφήσουμε το κράτος να διαλύσει την αντίσταση, να μην αφήσουμε κανένα μόνο του, κανέναν στα χέρια τους κράτους. Η κοινωνία είναι σαν μια χύτρα που βράζει να την μετατρέψουμε σε βόβμα που θα φέρει την κοινωνική απελευθέρωση.

ΟΣΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΘΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΑΜΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΜΑΘΗΤΗ

ΙΣΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Πρωτοβουλία Μαθητών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου