Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Τριήμερο κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία Παρασκευή και Σάββατο


Την προκήρυξη νέας 48ωρης απεργίας την Παρασκευή και το Σάββατο αποφάσισαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν σε συλλαλητήρια στο Σύνταγμα Παρασκευή και το Σάββατο στις 11.00, και την Κυριακή το απόγευμα στις 17.00. Σε 48ωρη απεργία τις ίδιες ημέρες καλεί και το ΠΑΜΕ, καθώς και σε συγκέντρωση στις 11:00 την Παρασκευή στην Ομόνοια. Εν τω μεταξύ, συλλαλητήρια οργανώνει σε διάφορες πόλεις της χώρας, για σήμερα Πέμπτη।
"Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και στα οποία συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, με τη Συγκυβέρνηση και την Τρόικα είναι η «ταφόπλακα» της ελληνικής Κοινωνίας. Αυτή η Κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να πάρει τέτοια μέτρα. Απαιτούμε την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου τώρα και της Συγκυβέρνησης που την υπηρετεί. Είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός" τονίζει στη σχετική ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ.

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Σε 48ωρη απεργία την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου προχωρά το ΠΑΜΕ, καλώντας σε συγκέντρωση την Παρασκευή στις 11:00 στην Ομόνοια. Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη, σε Αθήνα (17:30, Πεδίον του Άρεως), Πειραιά (18:30, πλατεία Κοραή), Θεσσαλονίκη (18:00, Άγαλμα Βενιζέλου), Πάτρα (18:00, πλατεία Γεωργίου), Ηράκλειο (19:00, πλατεία Ελευθερίας) και αλλού.

«Εργάτες και εργάτριες, άνεργοι, εργαζόμενε λαέ, νέοι και νέες. Αποφασίστε απεργία, οργανώστε συλλαλητήρια, καταλήψεις, σηκώστε στο πόδι τις λαϊκές γειτονιές. Η μαύρη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. με τον αρχιτραπεζίτη πρωθυπουργό, η τρόικα και η ΕΕ, αποφάσισαν τη χρεοκοπία του λαού. Καταδικάζουν εμάς και κυρίως τα παιδιά μας να δουλεύουν και να ζουν εφ' όρου ζωής με 400 ευρώ. Για να σώσουν τα κέρδη μιας χούφτας κηφήνων που ζουν από τον ιδρώτα μας, καταργούν όλα τα δικαιώματα που μας παρέδωσαν οι προηγούμενες γενιές με αμέτρητες θυσίες και αίμα. Αν παραδοθούμε θα δουλεύουμε όλη μέρα με μισθό χαρτζιλίκι, χωρίς ασφάλιση για εμάς και τα παιδιά μας. Οι γέροντες θα φυτοζωούν με συντάξεις πείνας. Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο ούτε από τα επιδόματα ανεργίας που παίρνει μικρό μέρος των ανέργων. Νομοθετούν ένα εφιαλτικό μέλλον για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές. Έχουμε τη δύναμη, είναι η ώρα να την νιώσουν για τα καλά. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου