Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Παρέμβαση σε ενεχυροδανειστήρια στο Μπραχάμι


To Σάββατο 18 Φλεβάρη η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου προχώρησε σε παρέμβαση ενάντια στα ενεχυροδανειστήρια της γειτονιάς μας. Ξεκινήσαμε γύρω στις 12μμ από το Νέο Τέρμα, όπου κάναμε παρέμβαση στο πρώτο και ανεβήκαμε με τα πόδια την Αγίου Δημητρίου μέχρι το μετρό της Δάφνης στην Πλατεία Καλογήρων, όπου βρίσκονται άλλα δύο τέτοια μαγαζιά. Ενδιάμεσα, στην παλιά αστυνομία σε κεντικότατο σημείο συναντήσαμε ένα τέταρτο ενεχυροδανειστήριο.
Έξω από τον κάθε τοκογλύφο ανοίξαμε πανό μπροστά στην είσοδό του με το σύνθημα "Εκμεταλλεύομαι την ανάγκη σου, ο μαυραγορίτης της γειτονιάς", γράψαμε πάνω στο πεζοδρόμιο μπροστά του, μοιράσαμε κείμενα, κολλήσαμε αφισάκια και φωνάξαμε συνθήματα.
Κείμενα μοιράσαμε και στην διαδρομή σε κατοίκους και στα μαγαζιά που συναντήσαμε . Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική και αρκετοί συμπολίτες μας τόνισαν ότι ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο τα μαγαζιά των σύγχρονων μαυραγοριτών στα πιο κεντικά σημεία της περιοχής μας.
Ένας απ΄αυτούς τους τοκογλύφους βγήκε και διαμαρτυρήθηκε για την παρέμβασή μας, υποστηρίζοντας ότι το "έργο" που παρέχει είναι νόμιμο και διάφορα παρόμοια. Εμείς συνεχίσαμε να μοιράζουμε κείμενα και να φωνάζουμε συνθήματα έχοντας αποκλείσει την είσοδό του με το πανό μας.


Αυτή ήταν η αρχή. Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας στους σύγχρονους Σαράφηδες, που θεωρούν την φτώχεια και την εξαθλίωση ευκαιρία για να πλουτίσουν. Η συλλογική δράση και η αλληλεγγύη μέσα από τις συνελεύσεις στις γειτονιές μας είναι η απάντηση στον εκφασισμό και την λεηλασία της ζωής μας από τους κάθε λογής τοκογλύφους. Η λύση στα προβλήματά μας είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Για το κείμενο της παρέμβασης δείτε εδώ:

http://katadimadim.blogspot.com/2012/02/182.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου