Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Για τις δύο συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα την Κυριακή


Το κάλεσμα των κρατικών συνδικαλιστών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ήταν στις 10:30 αλλά ο κόσμος άργησε να συγεκντρωθεί, έτσι μιά ώρα μετά περίπου 2.000 άνθρωποι είχαν μαζευτεί σε μιά άνευρη και χωρίς ομιλίες συγκέντρωση. H συγκέντρωση μάζεψε κυρίως περαστικό κόσμο και ανθρώπους που πηγαίνανε βόλτα με τα παιδιά τους, παρά οργανωμένους εργαζόμενους από χωρους δουλειάς> Λίγα πανό και μπόλικη βαρεμάρα !

Το απόγευμα στον ίδιο χώρο υπήρχαν καλέσματα για τρεις διαφορετικές ώρες, 16:30, 17:00 και 18:00 !

Με εντολή ενός μπάτσου ονόματι Λυγιδάκη έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, στο Πανεπιστήμιο, στον Ευαγγελισμό και στο Μοναστηράκι. (Επιπλέον ο συγκεκριμένος ξεφτίλας είχε εκ των προτέρων αξιώσει να δώσει και να εκτελεστούν προφορικές εντολές του)

Μαζεύτηκαν κόσμος από πολιτικούς χωρους της ακροαριστεράς κυρίως, το συνασπισμό, γενικά μικρές παρατάξεις και ομάδες με πολλούς “χύμα” αλλά και “ελληναράδες”. Από τα μεγάφωνα ακούγονταν συνθήματα συχνά, με ανταπόκριση από τον κόσμο.

Κάποια ώρα αργότερα εμφανίστηκε μια ομάδα “αναβατών ενάντια στο μνημόνιο” που ενθάρυνε κάπως τα πνεύματα.

Από νωρίς, οι μπάτσοι είχαν στήσει αμέτρητα μπλόκα σε δρόμους, όπως στο Μοναστηράκι, στην Αθηνάς και στα Εξάρχεια. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως την πλατεία Εξαρχείων και τη Στουρνάρη είχαν περικυκλώσει τουλάχιστον 9 διμοιρίες, ενώ πάνω από 30 δελτο0αη_ΔΙΑΣ ήταν στη Σόλωνος και στη Μασσαλίας. Πολλοί ασφαλήτες σκορπισμένοι στην Ακαδημίας, στη Σόλωνος, στη Σοφοκλέους, στην κάτω μεριά του Συνταγματος, στην Ερμού. Ολο αυτό το μπατσομάνι έκανε ελέγχους σε τσάντες, ρώταγε ταυτότητες και έκανε κάπου 60 προσαγωγές “προληπτικού χαρακτήρα”, τρομοκρατώντας έτσι όσους ήθελαν να πάνε στη συγκέντρωση.

Περιπου στις 20:30 κι ενω μέχρι τότε χαλβάδιαζαν 3-4 διμοιρίες μπλές σε κορδόνι παράλληλα στο πεζοδρόμιο, άρχισαν μικρομπάχαλα στην αριστερή μπάρα με ρίψεις μικροαντικειμένων. Εμφανίστηκαν άπειροι “πράσινοι” μπάτσοι από παντού κι άρχισαν να σκουπίζουν, σπρώχνωντας , ψεκάζοντας και χτυπώντας με τα γκλομπ. Τρομερό το θέαμα, 3 διμοιρίες γουρουνιών να περπατάνε όλοι παράλληλα πάνω στην Αμαλίας προς τα προπύλαια!! Ακολούθησαν διάφορες χοντράδες και αλητείες, καθώς κυνηγήθηκε ο κόσμος μέχρι και στην Πειραιώς στο ύψος της Κουμουνδούρου !

Στο Σύνταγμα κυνηγήθηκε κόσμος πάνω στις τέντες της πλατείας και κάποιοι έπεσαν, ηλικιωμένοι ψεκάστηκαν χημικά, ενώ τουλάχιστον 4 τραυματίες περιέθαλψαν στο ιατρείο της πλατείας.

Πολλές προσαγωγές αναίτια και στο σωρό, πολύ ξύλο σε όσους έπιαναν… Ακόμη κι ένας δημοσιογράφος και μάλιστα του αστυνομικού ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 συνελήφθη όπως και αρκετοί φωτογράφοι δάρθηκαν.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστές οι συνολικές προσαγωγές και συλλήψεις, όπως και είναι ίσως ανακριβής ο αριθμός των τραυματιών, 9 άτομα.

Ολα αυτά χωρίς καμία αφορμή, απλά και μόνο για να περάσει τον τσαμπουκά του ο κάθε Λυγιδάκης και ο κάθε Παπουτσής.

athens.indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου