Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

O "ύπουλος" πήρε προαγωγή

Ο μπάτσος της φωτογραφίας είναι ο γνωστός "ύπουλος". Τον παρακολουθώ πολλά χρόνια, από τότε που ήταν απλός ματατζής μέχρι σήμερα που τον έχουν κάνει ανθυπασπιστή ή κάτι τέτοιο για τα "ανδραγαθήματά" του.

Η μέθοδός του είναι αυτή: σταμπάρει κάποιο άτομο, όχι απαραίτητα επειδή "κάνει επεισόδεια" ή κάτι τέτοιο, μπορεί κι επειδή δεν του αρέσει η φάτσα του, βάζει τη διμοιρία του να το ακολουθήσει κι όπου το βρεί μόνο του το τσακίζει.

Πιάνει κατα κανόνα από το λαιμό, χτυπάει στα γεννητικά όργανα, προσπαθεί να δημιουργήσει εξαρθρώσεις με διάφορες άτσαλες λαβές. Ηταν επικεφαλής της διμοιρίας που στην απεργία της 5-3-10 χτύπησε πολλούς διαδηλωτές και ψέκασε τον 95άχρονο Μανώλη Γλέζο. Τότε ήταν ακόμα αρχιφύλακας όπως φαίνεται και στην απεργία της 24-2-10 από τις σαρδέλες που φορούσε. Ο αριθμός στο κρανος του ήταν 12-38.

Είναι περασμένης ηλικίας, γύρω στα 50 που σημαίνει ότι ξεκίνησε σαν αστυφύλακας, δεν έχει βγάλει δηλαδή τη σχολή, είναι αυτό που λένε "καραβανάς".

Την Κυριακή 12-2-12 εμφανίζεται πάλι σαν επικεφαλής διμοιρίας που φυλάει τον "άγνωστο" και επιτίθεται σε κόσμο απρόκλητα με ύπουλα χτυπήματα (κλωτσιές στα γεννητικά όργανα κλπ) και χημικά. Η δράση του φαίνεται στο βιντεο: http://www.youtube.com/watch?v=YEGAtVnUUYk όπου επιπλέον εμφανίζεται με τα γαλόνια της προαγωγής που πήρε.

Από την περιγραφή του παραπάνω περιστατικού καταλαβαίνω ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο (ασχημομούρης, κοντόχοντρος, βλαχόφατσα).

Επειδή όπως είπα τον παρακολουθώ χρόνια (και δεν είμαι ο μόνος), αν τον αναγνωρίζει ο παθών ας δώσει περισσότερες πληροφορίες. Επίσης, όποιος πολίτης έχει περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα και τη δράση του "ύπουλου" ας τις αναφέρει για να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα.

Υ.Γ. Κάποιες από τις παραπάνω φωτογραφίες προέρχονται από ειδησεογραφικά πρακτορεία και δημοσιεύονται χωρίς την άδεια τους. Οι λόγοι που έγινε αυτό είναι οι εξής:

  • Οι φωτογραφίες του αγνώστου προσώπου με το χαρακτηρισμό "ο ύπουλος" που αναρτήθηκε αφορά δράστη αντικοινωνικών κακουργηματικών πράξεων που τελέσθηκαν κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων πολιτών στο κέντρο της Αθήνας
  • Η ανάρτηση τους πραγματοποιήθηκε ύστερα από σχετική Κοινωνική Ανάγκη που προέκυψε σύμφωνα με τις επιταγές της κοινωνίας, των πολιτών και συνταγματικών εγγυήσεων.
  • Σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν। 2121/1993, επιτρέπεται η αναπαραγωγή έργων πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως οι φωτογραφίες, εφόσον υπηρετείται το δημόσιο συμφέρον.
  • Η εφαρμογή των νόμων αφορά όλους τους πολίτες και ουδείς εξαιρείται ή τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης.
athens.indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου