Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση Sankt Pauli Athen Κlub



Αυτό το κείμενο δεν είναι κάποιου είδους μανιφέστο, αλλά μια κραυγή οργής και αγωνίας βγαλμένη μέσα απο τις ψυχές μας...
Εδώ και δύο περίπου χρόνια έχει εξαπολυθεί ενάντια στις ζωές μας μια πρωτόγνωρη επίθεση. Ξεπουλημένοι πολιτικοί και αδίστακτοι τραπεζίτες, συνεπικουρούμενοι από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μειώνουν δραματικά μισθούς και συντάξεις, ενώ παράλληλα αυξάνουν φόρους και τιμές, οδηγώντας μεγάλα τμήματα της κοινωνίας στην φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Επικαλούνται γι’αυτά τα μέτρα την παγκόσμια οικονομική κρίση. Μια κρίση την οποία δημιούργησαν οι ίδιοι, και τώρα ζητούν να την πληρώσουν οι λαοί.
Την ίδια στιγμή, για να αντιμετωπίσει την κοινωνική έκρηξη αυτή, το κράτος φασιστικοποιείται καθημερινά. Δικαιώματα και ελευθερίες συρρικνώνονται, διαδηλώσεις καταστέλλονται βίαια με τόνους χημικών και ξύλου από τις αστυνομικές δυνάμεις, ασφαλίτες εισβάλλουν σε σπίτια και συλλαμβάνουν κόσμο. Κυβερνήσεις “τεχνοκρατών’’ που ποτέ δεν ψηφίστηκαν από τον λαό, διορίζονται για να επιβάλλουν ένα καθεστώς οικονομικής χούντας. Τα ΜΜΕ πλήρως χειραγωγημένα και ταυτισμένα με τα συμφέροντα του συστήματος αναλαμβάνουν να ολοκληρώσουν το έργο της κατατρομοκράτησης του κόσμου, σπέρνοντας ψεύδη, εκφοβίζοντας και συκοφαντώντας.


Αυτά συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα. Αντίστοιχη όμως είναι η κατάσταση και στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και αλλού. Γι’αυτό ας μην έχει κανείς μας αυταπάτες. Η κρίση θα χτυπήσει αύριο την πόρτα και άλλων χωρών και με αυτήν την έννοια ο κοινωνικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει είναι υπόθεση όλων μας. Από την Αθήνα μέχρι το Δουβλίνο και από το Κάιρο μέχρι τη Μαδρίτη και το Βερολίνο.
Το ποδόσφαιρο δεν έχει σύνορα. Έτσι και εμείς αντιλαμβανόμαστε ως δική μας υπόθεση τη δολοφονία 74 οπαδών σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Αίγυπτο στις 2 Φεβρουαρίου. Δολοφονίες που είχανε σαφή πολιτικά κίνητρα, μιας και είναι γνωστό πως οι συγκεκριμένοι Ultras έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανατροπή τη στρατιωτικής χούντας του Μουμπάρακ πριν από περίπου ένα χρόνο.
Το προηγούμενο διάστημα πλήθος πανό με πολιτικό περιεχόμενο ενάντια στην υπάρχουσα πολιτική κατάσταση στη χώρα αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα, έχουν σηκωθεί σε πολλά γήπεδα σε όλη την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή διοργανώνονται όλο και περισσότερες δράσεις αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Θεωρούμε πως θα είχε πολύ μεγάλη αξία τέτοιου είδους δράσεις να μεταφερθούνε και μέσα στα γήπεδα.
Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να αγωνιζόμαστε για τα ιδανικά μας. Μέσα και έξω από τα γήπεδα, στους δρόμους, στις πλατείες, στις διαδηλώσεις. Και ας είναι βέβαιοι ότι η οργή μας θα τους συνθλίψει.
Αντίσταση - Αλληλεγγύη
* Την Κυριακή 12/2 ημέρα ψήφισης νέων μέτρων λιτότητας και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, σχεδόν 1.000.000 κόσμος διαδήλωσε και συγκρούστηκε με τις δυνάμεις καταστολής στους δρόμους της Αθήνας. Τα γεγονός αποσιωπήθηκε συστηματικά από το σύνολο των ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου