Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Επιστροφή με ξύλο για τους Αγανακτισμένους της Νέας Υόρκης



ΒΙΝΤΕΟ: Επιστροφή με ξύλο για τους Αγανακτισμένους της Νέας ΥόρκηςΟι «Αγανακτισμένοι» της Νέας Υόρκης επέστρεψαν στο πάρκο Ζουκότι, στην επέτειο των έξι μηνών από την εμφάνιση του κινήματος «Occupy Wall Street».
Η επιστροφή συνοδεύθηκε από επεισόδια με την με την αστυνομία, κατά τα οποία τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και έγιναν τουλάχιστον τέσσερις συλλήψεις.
Μέλη της οργάνωσης είπαν ότι η χθεσινή συγκέντρωση είναι η πρώτη από μια σειρά κινητοποιήσεων εναντίον της οικονομικής αδικίας στις ΗΠΑ. Ωστόσο, οι πολέμιοι του κινήματος λένε ότι το κίνημα δεν έχει σαφή αιτήματα και κατεύθυνση κι ότι έχει χάσει την ορμή του.
Ένας από τους διαδηλωτές, ο Πολ Σιλβέστερ, 24 ετών, είπε πως αισθάνεται «ανατριχίλα» που επέστρεψε στο πάρκο Ζουκότι αλλά εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι το κίνημα θα αρχίσει να υποβάλλει «σαφή» αιτήματα. «Χρειάζεται να γίνουμε πιο στέρεοι και σαφείς», είπε.
Ορισμένοι από τους διαδηλωτές έκαναν πορεία στη συνοικία όπου εδρεύουν πολλές εταιρίες του χρηματοοικονομικού τομέα, φωνάζοντας συνθήματα όπως «οι τραπεζίτες είναι γκάνγκστερ».
Το μέλλον του κινήματος, που εμπνέεται από την λεγόμενη Αραβική Άνοιξη, παραμένει αβέβαιο, ενώ η χρηματοδότησή του έχει μειωθεί. Μια εκπρόσωπος του OWS είπε ότι έχει περίπου 20.000 δολάρια για μετακινήσεις, τρόφιμα και υλικά και 89.000 δολάρια για την καταβολή χρηματικών εγγυήσεων, ώστε να αποφυλακίζονται διαδηλωτές οι οποίοι συλλαμβάνονται.
tsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου