Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΙΚΑΡΙΑΣ: «Tην Δευτέρα θα κατέβουμε και θα κάψουμε την Αντιπεριφέρεια Σάμου»


ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΙΚΑΡΙΑΣ: «Tην Δευτέρα θα κατέβουμε και θα κάψουμε την Αντιπεριφέρεια Σάμου»Άλλη μια απρόσμενη εξέλιξη (αναμενόμενη από εμάς) για τους κτηνοτρόφους της Σάμου και της Ικαρίας, αυτή την φορά από τους κτηνιάτρους της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου!
Εχθές Πέμπτη 15 Μαρτίου επικοινώνησαν με την «Σαμιακή Γνώμη« κτηνοτρόφοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των Κτηνοτρόφων Ικαρίας και έξαλλοι ανακοίνωσαν πως γι’αυτούς ήρθε η καταστροφή.
Όπως δήλωσαν οι Ικαριώτες κτηνοτρόφοι μετά την υπόσχεση που είχε δώσει ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Παπαθεοφάνους περίμεναν εχθές 15 Μαρτίου να έρθουν οι σφραγίδες στον κτηνίατρο της Ικαρίας τον κ. Βασ. Θεοδωράκη προκειμένου να ξεκινήσουν οι σφαγές των ζώων.
Όμως αντί για αυτό ήρθε η άρνηση της κτηνιάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου κας Θεοφίλης Γεροντίδου, όπου σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον συναδελφό της κτηνίατρο της Ικαρίας κ. Θεοδωράκη, τον ενημέρωσε πως η Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Κ.Δ.Υ.) που είναι το συνδικαλιστικό τους όργανο, δεν τους επιτρέπει να συμμετέχουν στη σφαγή και σφράγιση των αμνοεριφίων θεωρώντας ότι είναι η διαδικασία παράνομη και αντίθετη με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες!!!
Έτσι η κα Γεροντίδου ζήτησε από τον συναδελφό της να συνυπογράψει προσφυγή κατά της απόφασης του Υφυπουργού και του Αντιπεριφερειάρχη, κάτι που ο κ. Θεοδωράκης ΑΡΝΗΘΗΚΕ…!!!
Ο κτηνίατρος της Ικαρίας θεωρεί ότι δεν μπορεί να είναι αντίθετος με τις αποφάσεις, τους Νόμους και τα Προεδρικά Διατάγματα του Ελληνικού Κράτους και είπε πως αν σταλλούν οι σφραγίδες από την Σάμο θα σφραγίσει κανονικά!
Άλλο ένα δημοσιουπαλληλίστικο κόλπο προκειμένου να αποφύγουν κάποιοι να εκτελέσουν τον Νόμο και για τον οποίο έχουν ορκιστεί πως θα υπηρετούν.
Και είναι κόλπο της ομάδας της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Σάμου που φαίνεται να παραβαίνει τους Νόμους του Ελληνικού Κράτους!
Παρόλο που έχει δοθεί η εντολή και η νομική κάλυψη από τον Υφυπουργό κ. Δριβελέγκα, ότι είναι σε ισχύ το Προεδρικό Διάταγμα 568/88, οι κτηνίατροι κάνουν τα κόλπα τους και από εδώ και στο εξής θα πρέπει να παρέμβει και να έχει λόγο η δικαιοσύνη!
«Έχουμε επενδύσει αυτή την φορά για να σφάξουμε τα κατσίκια μας, έχουμε πάρει τόσες παραγγελίες από επαγγελματίες κρεοπώλες και πάλι για άλλη μια φορά, μας βάζουν εμπόδια» …μας ανέφερε ο Ταμίας του συλλόγου των Κτηνοτρόφων Ικαρίας κ. Στέφ. Γιακουμής!
»…δεν μπορούν να παίζουν άλλο μαζί μας και με την επιβίωση των παιδιών μας. Αν σήμερα Παρασκευή δεν έχουν έρθει οι σφραγίδες στην Ικαρία, εμείς την Δευτέρα το πρωί κατεβαίνουμες στην πρώην Νομαρχία και θα κάψουμε το κτίριο»
«Όπως μας καίνε αυτοί έτσι θα τους κάψουμε κι εμείς. Έχουμε να σφάξουμε από πέρυσι το Πάσχα. Αυτοί οι κτηνίατροι και οι πολιτικοί κάθε μήνα παίρνουν τον μισθό τους! Εμείς δεν έχουν ούτε ευρώ για να ταίσουμε τα παιδιά μας και τα ζώα. Τώρα θα τελειώσουν και αυτοί μαζί με εμάς»
«Θα μαζέψουμε υπογραφές από όλη την Ικαρία και την Σάμο να φύγουν ως ανεπιθύμητοι από το νομό μας όλοι οι κτηνίατροι που τα βάζουν με έναν ολόκληρο κλάδο»
Όπως φαίνεται λοιπόν το θέμα των κτηνοτρόφων δεν τελειώνει αισίως και είναι ένα »έργο» που έχει κουράσει πολύ τους πολίτες, όπου έχουν αηδιάσει με τις μεθοδεύσεις και τα κόλπα μερικών που έχουν καταντήσει να είναι κράτος εν κράτει!
Όταν δεν υπάρχει κράτος…
.tsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου