Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

1η Μάη αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης


1may2012_site.gifΗ φετινή εργατική πρωτομαγιά γίνεται μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της βάρβαρης επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, «εκπνοής» των συλλογικών συμβάσεων, μπροστά από τα νέα μέτρα μείωσης μισθών που έχουν αποφασίσει και προαναγγείλλει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΕΕ-ΔΝΤ. Αλλά και 5 μόλις μέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μάη και 2 χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο.
Για όλους αυτούς τους λόγους, η φετινή πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει έναν μαζικό, ταξικό σταθμό ανασυγκρότησης και μάχης του εργατικού κινήματος.  Μια νέα αρχή αποφασιστικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης. Όχι μια εθιμοτυπική φιέστα, όχι μια «υποχρέωση», όχι μια «προεκλογική» συγκέντρωση.
Στηρίζουμε την πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλογικοτήτων ανέργων, που διοργανώνουν ταξική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Μουσείο, την Τρίτη στις 10.30 π.μ. Συγκέντρωση μάχης, ανυπακοής και αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, με ομιλητές και οργανωτές τους ίδιους τους εργαζόμενους, τους κλάδους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Ήδη σε πολλά πρωτοβάθμια σωματεία έχει προταθεί η συμμετοχή στην συγκέντρωση του Μουσείου και αναμένονται αποφάσεις από μια σειρά συνδικάτα και συλλογικότητες που συνεδριάζουν τις επόμενες μέρες.
Σε αντίθεση με την φιέστα του κυβερνητικού και υποταγμένου συνδικαλισμού που θα διοργανώσει τη γνωστή συναυλία των ΕΚΑ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην Πλ. Κοτζιά.

Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στον Ασπρόπυργο, στη Χαλυβουργία.
Οι εργαζόμενοι, μετά από 2 χρόνια σκληρών αγώνων ενάντια στα μνημόνια και τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των δεκανικιών τους πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Και από τη στάση των δυνάμεων στο εργατικό κίνημα και τους αγώνες. Αλήθεια που είναι η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εδώ και μήνες; Τι κάνει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, την ώρα που αναγγέλλονται ήδη νέες περικοπές μισθών για να δώσουμε άλλα 11 δις στους «δανειστές» τοκογλύφους της ΕΕ και του ΔΝΤ; Τι κάνουν μπροστά στη μάχη των συλλογικών συμβάσεων; Ετοιμάζονται να υπογράψουν νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση με αποδοχή της μείωσης μισθών όπως επιβάλλει η τρόικα και η δανειακή σύμβαση; Πέρα από τις μνημονιακές κυβερνητικές δυνάμεις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, γιατί οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και τώρα αρνούνται να πάρουν διαζύγιο από αυτό τον θλιβερό συνδικαλισμό και καλούν στην πρωτομαγιάτικη κυβερνητική φιέστα του ΕΚΑ; Γιατί το ΠΑΜΕ αρνείται κάθε κοινή δράση, κάθε αίτημα, φωνή και αγώνα που δεν ελέγχει;
 
Το ΝΑΡ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, ιδιαίτερα τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, να πάρουν την υπόθεση και τους αγώνες στα χέρια τους. Να απορρίψουν με ταξική αποφασιστικότητα τα τρομοκρατικά διλήμματα τύπου «Ε.Ε.-ευρώ ή χάος», ατομική σύμβαση ή απόλυση, μείωση μισθών ή τίποτα, θυσίες για 30 χρόνια ακόμα (τουλάχιστον) ή ακυβερνησία, χρεοκοπία και χάος. Είναι τα διλήμματα των εργοδοτών, του κεφαλαίου και του πολιτικού τους συστήματος για να μας υποτάσσουν. Για να αποδεχτούμε το ρόλο του σύγχρονου δούλου στα σκλαβοπάζαρα της μισθωτής εκμετάλλευσης και δουλείας. Το πραγματικό δίλημμα είναι: συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής τους, του σύγχρονου κοινωνικού μεσαίωνα ή ανατροπή τους. Ο πλούτος και η εξουσία στην ισχνή μειοψηφία ή στα χέρια όσων παράγουν τον πλούτο; Ο καθένας μόνος του και ηττημένος ή όλοι μαζί, επικίνδυνοι, ικανοί και αποφασιστικοί απέναντι στο συρφετό των εκμεταλλευτών;
Σε αυτή την κατεύθυνση, η αντικαπιταλιστική επαναστατική αριστερά προτείνει τη δημιουργία ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής της επίθεσης, ικανού να συνενώσει τα ρυάκια της αντίστασης, τις φωνές της οργής και αγανάκτησης, σε ένα μεγάλο ποτάμι αμφισβήτησης και ανατροπής της επίθεσης και των εκφραστών της.
 
Όλοι στην ταξική συγκέντρωση, 1η Μάη, ώρα 10.30 π.μ., Μουσείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου