Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Μεταφορά στάσεων ΟΑΣΑ έξω από την ΑΣΟΕΕ,μετά από εντολή της Δημοτικής Αστυνομίας

http://static.diavgeia.gov.gr/doc/Β4ΒΒ46ΨΧΕ3-ΔΤΥ
Στο παραπάνω έγγραφο του ΟΑΣΑ (21/3/2012) αποφασίζεται η μεταφορά των στάσεων λεωφορέιων και τρόλευ λίγο πιο πέρα από την ΑΣΟΕΕ, αντί για μπροστά και απέναντι που ήταν μέχρι τώρα. Αυτό γίνεται μεταξύ άλλων , μετά από αίτημα του Αρχηγείου της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων στο οποίο χαρακτηριστικά αναφέρεται : "λόγω των επεισοδίων που συχνά δημιουργούνται έξω από την ΑΣΟΕΕ, KAI την προσπάθεια καταπολέμησης του παραεμπορίου"
Όταν η αστυνομία ελέγχει όλες τις υπηρεσίες και τους υποτιθέμενους "δημόσιους" οργανισμούς το να προσπαθεί κανείς να δείξει ότι η κοινωνία που ζούμε είναι αστυνομοκρατούμενη είναι μάλλον περιττό.
Το να ξυπνήσε μια μέρα ένας συγκοινωνιολόγος και να σκέφτηκε να μεταφέρει τις στάσεις μετά από τόσες δεκαετίες φαίνεται μάλλον απίθανο.
Αποφεύγονται άραγε αυτά τα "επεισόδια" με τη μεταφορά της στάσης μπροστά στην ΑΣΟΕΕ 47 μέτρα πιο πίσω και την αντίστοιχη από απέναντι 80 μέτρα? Ή μήπως σκοπεύουν στην ολοένα και περισσότερη απομόνωση των αντιστάσεων και των παρεμβάσεων από τον κοινωνικό ιστό? Η συνέχεια θα δείξει.
(Υπενθιμίζουμε πέρα από όλα τα παραπάνω ότι παρεμβάσεις σαν κι αυτή έχουν γίνει αρκετές τα τελευταία χρόνια μπροστά από την ΑΣΟΕΕ με κόσμο να σταματάει τρόλευ και να μοιράζει κείμενα. Λες να στοχεύαν σε αυτό? Μπα, μάλλον μελέτησαν και αποφάνθηκαν ότι οι συγκεκριμένες στάσεις ήταν σε ακατάλληλο σημείο...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου