Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Πανικός στην ΕΛ.ΑΣ. για τις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ!


Πανικός στην ΕΛ.ΑΣ. για τις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ!Την ώρα που σε καθημερινή βάση η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν θερμά επεισόδια σε συγκεντρώσεις πολιτικών σε όλη την Αθήνα, ένας μεγαλύτερος πονοκέφαλος έρχεται να προστεθεί στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου να πραγματοποιήσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανοικτές προεκλογικές συγκεντρώσεις υποχρεώνει τους αξιωματικούς να καταστρώσουν ειδικό σχέδιο για την αποφυγή «περίεργων» συναντήσεων και επεισοδίων.
Την ίδια ώρα, την ανησυχία στο επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. έρχονται να εντείνουν οι πληροφορίες ότι ανοιχτές συγκεντρώσεις σε Αθήνα (πλατεία Συντάγματος) και Θεσσαλονίκη σχεδιάζει και η ΝΔ.
«Δεν έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση ανάλογη της 25ης Μαρτίου. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Το κεντρικό πρόσωπο είναι ένα, ο ομιλητής, ο οποίος είναι 100% διασφαλισμένος, και το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιου είδους επεισόδια μεταξύ συγκεντρωμένων και άλλων πολιτών εξαιρετικά μικρό. Ρίχνουμε ωστόσο βάρος στο ενδεχόμενο δημιουργίας αντι-συγκεντρώσεων και την προσπάθεια κάποιων να κινηθούν στο σημείο της συγκέντρωσης για να διαμαρτυρηθούν» τονίζει στο protothema.gr αξιωματικός της Αστυνομίας που χειρίζεται την υπόθεση και προσθέτει:
«Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σχέδιο που θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις εξελίξεις που υπάρχουν στη συγκέντρωση. Θα υπάρχουν σταθερές δυνάμεις και ανάλογα με τα γεγονότα, αν χρειαστεί, θα μετακινούνται και στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο και θα υπάρχουν και εφεδρικές δυνάμεις για να επιχειρήσουν».
Οι πληροφορίες λένε ότι η κεντρική εξέδρα θα είναι «χώρος αποστειρωμένος», όπως λέγεται στη γλώσσα των αστυνομικών. Από τη στιγμή που θα στηθεί, θα φυλάσσεται και θα είναι απροσπέλαστη. Οι εκτιμήσεις λένε ότι ειδικά στο χώρο του Συντάγματος θα συγκεντρωθούν περίπου 10.000 οπαδοί του ΠΑΣΟΚ. Οι δρόμοι θα κλείσουν από νωρίς το απόγευμα, ενώ προληπτικές δυνάμεις θα υπάρχουν στους χώρους του μετρό και των αστικών συγκοινωνιών.
Βέβαια, την τελική του μορφή το σχέδιο θα την πάρει τις επόμενες ημέρες, αφού πρώτα εκτιμηθεί το πολιτικό κλίμα, καθώς ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή της προεκλογικής περιόδου. Φυσικά πριν η εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αποφασίσει να πραγματοποιήσει τις συγκεντρώσεις ενημέρωσε την Αστυνομία και τον αρμόδιο υπουργό προκειμένου πριν λάβει την τελική απόφαση να εκτιμήσει και την άποψη των αρμόδιων υπηρεσιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου