Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΝOSOTROS Κάτω τα χέρια από τις Καταλήψεις Κάτω τα χέρια από τις κοινωνικές αντιστάσεις


Μετά την στοχοποίηση των εξαθλιωμένων, τα ρατσιστικά πογκρόμ και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κράτος σε μια απελπισμένη προσπάθεια να ξανακερδίσει την χαμένη του «νομιμοποίηση» εν όψει των εκλογών, δυναμιτίζει ένα άλλο μέτωπο.
Μετά την πρωτοφανή  κατασταλτική επιχείρηση στο Κοινωνικό Κέντρο Βοξ και στην Κατάληψη Βαλτετσίου 60, είναι προφανές ότι στόχος τους είναι η καταστολή όλων των αυτοδιαχειριζόμενων εγχειρημάτων, που όλο και πιο συχνά ξεπροβάλλουν, προτάσσοντας «θεσμίσεις» που στηρίζονται στη αυτοοργάνωση, την ισότητα και την αντιιεραρχία και θεμελιώνουν δυναμικές κοινωνικές αντιστάσεις που στέκονται  με  αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη, απέναντι και ενάντια, στην ληστρική συμπεριφορά του κράτους και της εξουσίας.
Το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να δείχνουν τον φόβο τους απέναντι σε μια κοινωνία όλο και πιο συμμετοχική, που προσπαθεί να πάρει τη ζωή της στα χέρια της, καταργώντας αντιπροσώπους και μεσάζοντες, καταργώντας τους ρόλους εξουσίας.
Θα μας βρουν όλους απέναντι!

Κάτω τα χέρια από τις Καταλήψεις

 Αντίσταση – Αλληλεγγύη – Αξιοπρέπεια
 Νosotros*
Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος
*Το  Νosotros αναβάλλει τις προγραμματισμένες του εκδηλώσεις για το διήμερο 20-21 Απριλίου και θα συμμετέχει στο κάλεσμα στην πλατεία Εξαρχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου