Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Καμιά ανοχή στις επιθέσεις αστυνομίας και νεοναζί - Κάτω τα χέρια από το άσυλο

Εδώ και  χρόνια μετανάστες-μικροπωλητές έχουν στήσει ένα υπαίθριο παζάρι στους γύρω δρόμους του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟEΕ), όχι από επιλογή, αλλά λόγω του συνεχόμενου ανθρωποκηνυγητού που εξαπολύουν οι δυνάμεις της αστυνομίας εναντίον τους σε όλες τις περιοχές της Aθήνας και ειδικά του κέντρου. Σε αυτόν τον τόπο λοιπόν, κάνουν χρήση του ασύλου επανανοηματοδοτώντας το, αφού βρίσκουν καταφύγιο στο ίδρυμα για να γλυτώσουν από τις επιθέσεις της αστυνομίας.
Οι περιπτώσεις ξυλοδαρμών, τρομοκρατίας και αποκλεισμού [2] του πανεπιστημίου από μπάτσους και ασφαλίτες που φτάνουν μέχρι και να ρίχνουν χημικά μέσα στο προαύλιο [video], είναι και σε αυτή την περίπτωση “αμέτρητες”. Οι εξαγγελίες του δημάρχου Αθηνών Γ. Καμίνη σχετικά με το “παραεμπόριο” άναψαν το πράσινο φως στις κατασταλτικές επιχειρήσεις. Καθημερινές μικροφωνικές, κλεισίματα δρόμων με πανό, μοιράσματα κειμένων και αφισοκολλήσεις, προσπαθούν να αποτελέσουν ανάχωμα της κοινωνίας στις επιθέσεις αυτές. Η στρατηγική της έντασης που υιοθετούν οι αρχές έχει ως αποτέλεσμα η λεωφόρος Πατησίων κάποιες φορές αποτελεί πεδίο συγκρούσεων όπου το γκλοπ του μπάτσου επιδιώκει να γίνει νόμος με αποκορύφωμα το περιστατικό που έλαβε χώρα στα μέσα Δεκέμβρη με έναν αστυνομικό να οπλίζει το όπλο του εξ’ επαφής απειλώντας αλληλέγγυο-φοιτητή, ενώ αντίστοιχο συμβάν συνέβη πρόσφατα έξω από τη Νομική.
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, μια καλά σχεδιασμένη απάντηση είναι η μετακίνηση των στάσεων των τρόλευ και των λεωφορείων μπροστά στους χώρους που στέκονται οι μόνιμες διμοιρίες των ΜΑΤ. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η καταστολή και η απομόνωση των κινήσεων αλληλεγγύης (κλεισίματα δρόμου και μοίρασμα κειμένων στα τρόλευ και στα λεωφορεία) καθώς επίσης δυσκολεύει η διέλευση των μικροπωλητών από και προς τον τόπο εργασίας τους.
Αποκορύφωμα αυτής της αστυνομοκρατίας  η εισβολή της Τετάρτης 16/5, κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας και ενώ η σχολή ήταν γεμάτη φοιτητές.  20 περίπου αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ εισέβαλαν στο προαύλιο χώρο και κραδαίνοντας κλομπ ξεκίνησαν να κυνηγούν τους φοιτητές που βρισκόταν εκεί φτάνοντας μέχρι το θυρωρείο (την κεντρική είσοδο).
Το τελευταίο περιστατικό έγινε την Τρίτη 22/5/12, όταν την ώρα που γίνονταν η Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ έγινε ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη, έξω από την σχολή στην Πατησίων.
Το χτύπημα των μεταναστών δεν γίνεται τυχαία αλλά αποτελεί προσπάθεια διάλυσης της ταξικής ενότητας ανάμεσα στους εργαζομένους, σκοπεύοντας επίσης να φιμώσουν και να καταστείλουν κάθε φωνή και κοινωνικό αγώνα που εκφράζεται στους χώρους του ασύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου