Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Νέες καταγγελίες για επιθέσεις κατά μεταναστών στη Νίκαια

Νέες επιθέσεις από ομάδες ακροδεξιών σε βάρος Πακιστανών σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου στη Νίκαια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους. Μετά τις απειλές και τα τελεσίγραφα που μοίρασαν σε βάρος Πακιστανών καταστηματαρχών ομάδες ακροδεξιών - χρυσαυγιτών κατά αυτόπτες μάρτυρες - και το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης, οι ρατσιστικές ομάδες χτύπησαν ξανά, σημειώνει η εφημερίδα.
«Κάποιοι φορούσανε μπλουζάκια με το αρχίγραμμα Χ.Α. ή το λογότυπο της Χρυσής Αυγής» επισημαίνει ο ίδιος. Οι μετανάστες μπήκαν μέσα στην αυλή του σπιτιού αλλά οι ακροδεξιοί έσπασαν την πόρτα με σφυριά. Οι δύο μετανάστες χτυπήθηκαν στο πρόσωπο και ο τρίτος στο πόδι. Όταν έφτασε η αστυνομία, συνέλαβε 14 Πακιστανούς, οι οποίοι, σύμφωνα με τον κ. Ασλάμ είχαν σπεύσει προς βοήθεια των υπολοίπων.

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου. «Γύρω στις 23.00 τρεις μετανάστες γύριζαν σπίτι τους από το τζαμί και στον δρόμο τους σταμάτησε μία ομάδα από πολλά μηχανάκια. Τους χτύπησαν με σιδηρογροθιές. Ο ένας έχει σπασμένη μύτη» τονίζει ο κ. Ασλάμ.

Όπως καταγγέλλει η «Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», οι χτυπημένοι Πακιστανοί περίμεναν όλη τη νύχτα της Παρασκευής στο Α.Τ. Νίκαιας για να καταθέσουν μήνυση, ενώ οι 7 από τους 14 μετανάστες που είχαν προσαχθεί, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε 12μηνη φυλάκιση και 2.000 ευρώ πρόστιμο για παράνομη είσοδο στη χώρα με τριετή αναστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου