Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Επαναπρόσληψη των απολυθέντων ζητούν οι χαλυβουργοί

Δύο ώρες διήρκεσε η κρίσιμη συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι στην Χαλυβουργία Ελλάδας με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι κατέθεσαν μια πρόταση για σταδιακή επαναπρόσληψη των απολυθέντων, προκειμένου να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων Γιώργο Σιφονιό, την πρόταση πρόκειται να μεταφέρει στον επιχειρηματία ο υπ. Εργασίας. Πληροφορίες δεν αποκλείουν εντός της ημέρας να ληφθεί η απόφαση για το μέλλον του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο.

Όπως αναφέρει το Mega, ο κ. Σιφωνιός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια θετική εξέλιξη. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αναμένεται νέα συνάντηση μεταξύ των τριών πλευρών, χωρίς να έχει καθοριστεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στη μονάδα βρίσκονται σε απεργία τους τελευταίους εννέα μήνες και η διοίκηση της Χαλυβουργίας διαμήνυσε την περασμένη εβδομάδα ότι αν δεν λυθεί η απεργία θα υποβάλει αίτημα στο υπουργείο Εργασίας για ομαδικές απολύσεις και κλείσιμο του εργοστασίου, έπειτα από μισό και πλέον αιώνα λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου