Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ισπανία : συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των δημοσίων υπαλλήλων

Θέλοντας να αντιτάξουν ένα σθεναρό «όχι» στα σχέδια λιτότητας που περιλαμβάνουν την κατάργηση του επιδόματος Χριστουγέννων, οι Ισπανοί δημόσιοι υπάλληλοι συνέχισαν σήμερα τις διαδηλώσεις και τις διακοπές στην κυκλοφορία στις μεγάλες αρτηρίες, αρχίζοντας την προετοιμασία για την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση σε 80 μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σε ομάδες των 100 εργαζομένων, οι δημόσιοι υπάλληλοι κατέβηκαν πάλι στο κέντρο της Μαδρίτης την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος, συμμετέχοντας σε συγκεντρώσεις μπροστά στις πύλες των κυριοτέρων υπουργείων, ή εμποδίζοντας την κυκλοφορία στην κύρια λεωφόρο της πόλης, Πασέο ντε Καστελιάνα.

«Εάν θέλεις να κερδίσεις, θα πρέπει να παλέψεις», τόνιζαν σε μία από τις επιγραφές που κρατούσαν.

Άλλες επιγραφές εμφάνιζαν το «όχι» μαζί με ένα ψαλίδι--σύμβολο της οργής που έχει ξεσπάσει μετά την ανακοίνωση από την δεξιά κυβέρνηση, στις 11 Ιουλίου, του σχεδίου εξοικονόμησης 65 δισ. ευρώ έως το 2014.

Την περασμένη Πέμπτη, τα δύο μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα της χώρας UGT και CCOO απηύθυναν κάλεσμα για διαδηλώσεις σε 80 πόλεις της Ισπανίας με σύνθημα «θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα, πρέπει να τους εμποδίσουμε».

Οι εργατικές ενώσεις προειδοποίησαν πως μία γενική απεργία θα ήταν «αναπόφευκτη» εάν η κυβέρνηση δεν ανακαλέσει τα μέτρα που πλήττουν την αγοραστική δύναμη όλων των Ισπανών και δημιουργούν κινδύνους επιδείνωσης της ύφεσης, την ώρα που τα επίσημα στοιχεία προβλέπουν υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 1,7% την τρέχουσα χρονιά.

http://www.babylonia.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=8244:synexizontai-oi-kinitopoiiseis-ton-ispanon-dimosion-ypallilon&lang=el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου