Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Μεξικό: Μήνυμα των Ζαπατίστας του San Marcos Avilés

Παρακαλούμε να διαδοθεί και να κυκλοφορήσει
 
 
Συντρόφισσες και σύντροφοι στον κόσμο.

Έχετε μια δυνατή αγκαλιά εκ μέρους του Κινήματος για Δικαιοσύνη στο El Barrio, από την Άλλη Καμπάνια της Νέας Υόρκης.

Από αυτό το μέσο σας κάνουμε γνωστό ένα νέο και εξαιρετικά επείγον βιντεοσκοπημένο μήνυμα εκ μέρους των Ζαπατίστας της αντιστεκόμενης κοινότητας San Marcos Avilés.

Σ’ αυτό το μήνυμα οι αδερφοί και οι αδερφές μας της συγκεκριμένης κοινότητας της Τσιάπας μας διηγούνται με λέξεις και πρόσωπα γεμάτα συγκίνηση και οργή την ιστορία του εφιάλτη που ζουν αυτή τη στιγμή. Αυτός ο εφιάλτης ξεκίνησε αφού άνοιξε το αυτόνομο σχολείο τους το 2010. Κυρίως καταγγέλουν τις συνεχείς επιθέσεις και τον τρόμο που διαιωνίζουν οι ομάδες κρούσης που είναι τμήμα και το χέρι των κυρίαρχων πολιτικών κομμάτων στην περιοχή. Αυτοί προσπαθούν να συντρίψουν το Ζαπατίστικο κίνημα και τον αγώνα του για δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και αυτονομία.

Επιπλέον, σ’ αυτό το βιντεοσκοπημένο μήνυμα, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες Ζαπατίστας του San Marcos Avilés, στέλνουν σ’ όλο τον κόσμο μηνύματα που απευθύνονται ιδιαίτερα, στις γυναίκες, στους πολιτικούς κρατούμενους, και στους αξιοπρεπείς λαούς σε όλες τις χώρες. Οι αδερφοί και οι αδερφές μας κάνουν ένα κάλεσμα να κινητοποιηθεί η εγχώρια και διεθνής αλληλεγγύη και η στήριξη προς αυτούς, μιας και συνεχίζουν να αυξάνονται οι απειλές και οι επιθέσεις με ανησυχητικό τρόπο.

Μετά από την παραγωγή αυτού του βιντεοσκοπημένου μηνύματος, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, έχουν υπάρξει περισσότερες απειλές προς τις βάσεις στήριξης των ζαπατίστας στο San Marcos Avilés εκ μέρους μιας ομάδας κρούσης των ντόπιων κομματικών. Αυτή η ομάδα είπε ότι θα απαγάγει τις κοινοτικές αρχές των ζαπατίστας, και έτσι θα διώξει με τη βία τις βάσεις στήριξης από το εχίδο. Σ’ αυτούς και αυτές που καταγγέλουν αυτές τις ενέργειες επίθεσης και παρενόχλησης, αυτή η ομάδα είπε, επιπλέον ότι θα τους βάλει φυλακή αν συνεχίσουν να καταγγέλουν. Εξαιτίας όλων αυτών φοβούνται μία πλήρη αναγκαστική εκδίωξη από την κοινότητα, στα επίπεδα του 2010.

Εδώ είναι ο σύνδεσμος για το βιντεοσκοπημένο μήνυμα, το οποίο είναι φυσικά για ευρεία διάδοση:

http://www.youtube.com/watch?v=rY-8CBt3Vkg
 
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΤΟΥ SAN MARCOS AVILES!
Ζήτω ο EZLN!

Με αγάπη και αλληλεγγύη.

Κίνημα για Δικαιοσύνη στο Εl Barrio
H Άλλη Καμπάνια Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου