Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Νόμιμοι 4 στους 5 προσαχθέντες μετανάστες

Συνεχίζεται η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», τόσο στο Κέντρο της ΑΘήνας, όσο και στην περιοχή του Έβρου, όπου οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. ενισχύθηκαν με 16 εκπαιδευμένους αστυνομικούς σκύλους. Συνολικά έχουν γίνει 7.361 προσαγωγές αλλοδαπών. Ωστόσο, 1.596 είναι οι συλλήψεις από την έναρξη της επιχείρησης καθώς 4 στους 5 μετανάστες που προσήχθησαν πληρούσαν τις προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.

Τα νούμερα δείχνουν, λοιπόν, ότι με τα συγκεκριμένα στατιστικά δεδομένα 4 στους 5 προσαχθέντες μετανάστες διαμένουν νόμιμα, έστω και προσωρινά, στη χώρα. Επομένως δεν μπορούν να απελαθούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, συνελήφθησαν επιπλέον, δέκα άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες. Επιπρόσθετα, διενεργήθηκαν 52 έρευνες σε σπίτια παρουσία εννέα εισαγγελικών λειτουργών.

Από την Οικονομική Αστυνομία ελέγχθηκαν 103 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών, βεβαιώθηκαν 64 φορολογικές παραβάσεις, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί και κατασχέθηκαν 2 ταμειακές μηχανές. Παράλληλα εντοπίστηκαν τρεις αποθήκες με συνολικά 2,6 εκατομμύρια είδη παρεμπορίου.

Τέλος, ελέγχθηκαν 27 οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν 59 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παραβάσεις περί ηθών.  Για 27 εξ αυτών κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης. Προσήχθησαν επίσης, από υπαίθριους χώρους 181 εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές) σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Δέκα εξ' αυτών βρέθηκαν θετικές στο ιό HIV.
 tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου