Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

«Ξένιος Ζευς» ή πογκρόμ; Εκατοντάδες συλλήψεις μεταναστών

Με όπλο την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» και με καταστολή των διαδηλώσεων στις Σκουριές Χαλκιδικής, «θα εφαρμόσει τη νομιμότητα» ο υπ. Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας. Σήμερα συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η επιχείρηση της ΕΛΑΣ με στόχο τον εντοπισμό και την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας. Σε σημερινές του δηλώσεις ο υπ. Δημοσίας τάξης έκανε λόγο για «τη μεγαλύτερη μεταναστευτική εισβολή» που δέχθηκε ποτέ η χώρα και χαρακτήρισε το μεταναστευτικό «βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και του κράτους». Την ίδια ώρα, προειδοποίησε ότι «όπως και στη Χαλυβουργία, έτσι και στις Σκουριές «θα εφαρμοστεί η νομιμότητα». Υπενθυμίζεται ότι χθες στις Σκουριές Χαλκιδικής σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ κατοίκων της περιοχής και αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στη δημιουργία μεταλλείων χρυσού στην περιοχή. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, αλλά και πλαστικών σφαιρών.


Χθες επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο Μοναστηράκι, την Πλατεία Βάθη στην Ομόνοια, καθώς και στην πλατεία Λαυρίου και στο Πεδίον του Άρεως από όπου προσήχθησαν 1.130 αλλοδαποί και από αυτούς συνελήφθησαν 395 γιατί διέμεναν παράνομα στην Ελλάδα.

Το Σάββατο, προσήχθησαν 4.900 άτομα, συνελήφθησαν 1.130 γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα, ενώ πραγματοποιήθηκαν 52 κατ' οίκον έρευνες παρουσία εννέα εισαγγελικών λειτουργών.

Οι επιχειρήσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει αντίθετος «με κάθε είδους πογκρόμ που προσβάλει την ανθρώπινη φύση και τα ανθρώπινα δικαιώματα», ενώ το ΚΚΕ χαρακτηρίζει την επιχείρηση «επίδειξη απανθρωπιάς και βαρβαρότητας της συγκυβέρνησης στα θύματα της μετανάστευσης».

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι «προσβολή για τον πολιτισμό μας είναι να θυμάσαι τα «ανθρώπινα δικαιώματα» μόνο όταν πρόκειται για τους παράνομους μετανάστες, αλλά να μην θυμάσαι το δικαίωμα στη ζωή δεκάδων θυμάτων που βρήκαν τραγικό θάνατο, ακόμη και για λίγα ευρώ».

«Βόμβα στα θεμέλια του κράτους το μεταναστευτικό»

Βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και του κράτους χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Σκάι. «Αν δεν δημιουργήσουμε δομές για το μεταναστευτικό τότε θα καταρρεύσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη «μεταναστευτική εισβολή» ως τη μεγαλύτερη που δέχθηκε ποτέ η χώρα και απηύθυνε έκκληση στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να συνεργαστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η επίλυση του μεταναστευτικού είναι πρόκληση εθνικού μεγέθους. Όσον αφορά τις αντιδράσεις για τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών, όπως στην Κομοτηνή, ξεκαθάρισε ότι « δεν θα αδικηθεί καμία περιφέρεια, καμία πόλη, κανένα χωριό» και ότι η Αθήνα θα επωμιστεί το βάρος που της αναλογεί.

Ο υπ. Δημοσίας Τάξης, απέρριψε τα περί επιχείρησης - σκούπα και έκανε λόγο για μία οργανωμένη επιχείρηση, προκειμένου «να αντιμετωπιστεί καλύτερα το θέμα της λαθρομετανάστευσης».

Προειδοποίηση για τις διαδηλώσεις στις Σκουριές Χαλκιδικής

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο Νίκος Δένδιας έδωσε και το στίγμα της κυβέρνησης αναφορικά με τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούν οι κάτοικοι στις Σκουριές Χαλκιδικής αντιδρώντας στη δημιουργία μεταλλείων χρυσού από την καναδική Eldorado Gold. «Όπως και στη Χαλυβουργία, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση θα εφαρμοστεί η νομιμότητα» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, στις Σκουριές Χαλκιδικής σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ κατοίκων της περιοχής και αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στη δημιουργία μεταλλείων χρυσού στην περιοχή.


Ο Νίκος Δένδιας διέψευσε τις καταγγελίες περί χρήσης πλαστικών σφαιρών από την αστυνομία. Ωστόσο, αναπάντητα ερωτηματικά ως προς αυτό, αφήνουν οι φωτογραφίες από το σημείο των επεισοδίων και τα σημάδια που φέρουν τραυματίες διαδηλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου