Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργία 26 Σεπτέμβρη Αθήνα. 100.000? Ε καί?



Απεργία 26 Σεπτέμβρη Αθήνα. 100.000? Ε καί? Τι πρέπει ακόμη να κανούν οι υπερασπιστές των μνημονίων, στον κοσμάκη για να εξεγερθεί? Πότε θα σταματήσουμε να ζούμε σαν σκλάβοι? Οι τουλάχιστον 100.000 διαδηλωτές/τριες  δεν ήταν αρκετές σχετικά με την  κατάσταση την οποία βιώνουν χιλιάδες άνεργοι και το πλήθος των εξαθλιωμένων φτωχών και των υπολοίπων νεόπτωχων ανθρώπων στο Ελαδιστάν.
Οι άνεργοι και οι απολυμένοι δεν είναι μόνο 100.000 νοματαίοι. Όλοι όσοι βιώνουν το στραγγαλισμα της ζωής τους είναι πολλοί περισσότεροι/ες από ολους οσοι κατέβηκαν σημερα στην απεργία και την πορεία διαμαρτυρίας στο κεντρο της Αθήνας.
Η δυναμική της σύγκρουσης που έδωσε το παρών δεν ήταν αρκετή για να εξαφανίσει την αστυνομοκρατία. Μάλιστα παρά τις εξαγγελίες στα αστικά ΜΜΕξημέρωσης όλοι μιλούσαν για περιφρουρήσεις της πορείας από τους κακούς και τους επικίνδυνους.
Μα οι επικίνδυνοι και οι κακοί ηταν από νωρίς εκεί και με το που ξεκίνησε η πορεία. Ήταν στο Σύνταγμα σε όλα τα σημεία ενώ από την αρχή  τα κρατικά σκυλιά με εντολές από το κέντρο πήραν θέσεις σε ασφυκτικό πρεσινγ της πορείας από όλα τα κάθετα στενά στην Σταδίου και στην πανεπιστημίου. Οι εντολές ήταν να σφίξουν τον κλοιό στα «επικίνδυνα» μπλόκ μονο που αυτή τη φορα ηταν πολύ μεγάλο το συγκεκριμένο όπως και πολλά άλλα κόκκινα η μαυροκόκκινα.
Παρατήρηση. Είναι καταστροφικό αυτό που γίνεται. Θέλει πολύ σκέψη? Δεν θα πρέπει οι μπάτσοι να βρίσκονται σε κανένα σημείο και θα πρέπει δυναμικά να καταδιώκονται από τον κόσμο. Να μη τους αφήνει. Δεν μπορεί 100.000 άνθρωποι να βάλουν κάτω από τη γη 5 15 20 διμοιρίες?  Και όμως δεν μπόρεσαν. Ο στρατός κατοχής κατάφερε με ένα διαφορετικό σχέδιο δράσης να σπάσει την πορεία σε πολλά σημεία – χτυπώντας κυρίας το αντιεξουσιαστικό αναρχικό και εξωκοινοβουλευτικό και τις αριστερες συνιστώσες κομμάτια της πορείας με χημικά ξύλο προσαγωγές και συλλήψεις. Κάποιες από τις οποίες ξεκίνησαν πριν τι 11 οπου θα ξεκιναγε η πορεία περιφερειακά στην αττική (Βύρωνας Ζωγραφου δαφνη κλπ) Στην σαρωτική επιχείρηση που έκαναν στην πορεία μέχρι τη στιγμή που γράφεται τούτο το κείμενο είχαν καταφέρει τουλάχιστον  103 προσαγωγές και 31 συλλήψεις.
φαίνεται ανάγλυφα ότι  η μη δυναμική συνολικά της συγκέντρωσης και η βαριά διαθεση που ηταν πολύ μακριά από της γενικευμένης σύγκρουση εξεγερμένων των σκλάβων και υπερίσχυσε στην όποια δυναμική εκδηλώθηκα απέναντι στον αστυνομοστρατό κατοχής.  



Υ.Γ (1) Όλα ξεκίνησαν στις 2 και 11 στην έξοδο της σταδίου προς την πλατεία συντάγματος Η προκλητική παρουσία των κρατικών σκυλιών προκάλεσε τον εξοστρακισμός σε  δυο τρία πλαστικά μπουκαλάκια νερό προς στα ένστολα γουρούνια που είχαν παραταχθεί σε ολο το δρόμο στη Μεγαλη Βρετάνια… μετά ακλουθήσανε τα χημικά οι πέτρες ενώ αμέσως μετα κατεγράφησαν και πολλοί εξοστρακισμοί γεμάτων μπουκαλιών που χορεύαν στον αέρα ενώ είχαν την τυμιτική τους και πάρα πολλά κοκτειλ φωτός. Πολύ δυνατά.
Υ.Γ (2)Τα φασιστάκια και τα νεοναζιστικά  μορφώματα που μαζευτήκαν σε παρεάκια των 5 χαμηλά στη Μητροπόλεως δεν έκαναν καν βήματα προς το σύνταγμα όπου το μέλλον τους ήταν προδιαγεγραμμένο.
Υ.Γ (3) Τα ηρωικά ΜΑΤ της χώρας μας έσπασαν με κλοτσιές τα πλευρά μιας διαδηλώτριας,  ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν δεκάδες αλλους/εσ
Υ.Γ (4) Μια μαυροκόκκινη σε παλούκι και ένα κρανος που εγκαταλείφτηκαν σε επίθεση των μπάτσων, σώθηκαν και είναι σε ασφαλή χέρια.


κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου