Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Πορεία στους Άγιους Ανάργυρους και παρέμβαση στο "συνδικάτο ελλήνων μικροπωλητών"





Πορεία με τη συμμετοχή 100 περίπου ατόμων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη στους Άγιους Ανάργυρους. Αφορμές για την πορεία στάθηκαν η κατάπτυστη ανακοίνωση που εξέδωσε τις τελευταίες ημέρες το "συνδικάτο ελλήνων μικροπωλητών", η όξυνση του θεσμικού ρατσισμού και το άπλωμα του κοινωνικού εκφασισμού. Κατά τη διάρκεια της πορείας στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής μοιράστηκαν 1500 κείμενα σε περαστικούς και κατοίκους ενώ στην πορεία κυριάρχησαν συνθήματα ενάντια στο φασισμό και τη δημοκρατία, συνθήματα αλληλεγγύης μεταξύ των από κάτω, συνθήματα αντίστασης, ισότητας κι ελευθερίας. Η πορεία πέρασε έξω από τα γραφεία του "συνδικάτου ελλήνων μικροπωλητών" (ΕΣΣΥΠΕ) στην οδό Πλαστήρα 44 στους Άγιους Ανάργυρους όπου -με δεδομένη την προ ημερών δημόσια στήριξή του στα πογκρόμ της Χρυσής Αυγής (με τη συνοδεία της αστυνομίας) προς τους "αλλόφυλους" μικροπωλητές- πραγματοποιήθηκε συμβολική παρέμβαση. Τα συνθήματα και οι μπογιές στην πρόσοψη του συνδικάτου ήταν μια ελάχιστη απάντηση στις εφόδους των ταγμάτων ασφαλείας της χρυσής αυγής και της αστυνομίας αλλά και σε όσους τις στηρίζουν. Η αλληλεγγύη των από κάτω θα συντρίψει κράτος, αφεντικά και φασίστες.


Το κείμενο που μοιραζόταν κατά τη διάρκεια της σημερινής πορείας:



ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ & ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ-ΑΦΕΝΤΙΚΑ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Ο κοινωνικός εκφασισμός είναι ο μόνος σύμμαχος ενός συστήματος υπό κατάρρευση και χρεοκοπία. Οι «δημοκρατικές καταδίκες» των ταγμάτων εφόδου των φασιστών είναι απλά υποκριτικές: η δημοκρατία τούς έχει θρέψει και αναθρέψει, τους έχει βγάλει στους δρόμους, τους έχει εξοπλίσει, τους κάνει πλάτες. Όταν όλες οι φωνές του συστήματος στοχοποιούν τους μετανάστες –ως το απόλυτο κακό, ως την αρχή όλων των δεινών για τους ντόπιους κτλ- οι φασίστες δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να πραγματώνουν τις επιθυμίες του συστήματος. Η οργή των φτωχών πρέπει να είναι στραμμένη αλλού, οι εχθροί να ανακαλυφθούν στις ίδιες τις γειτονιές τους, μακριά από τις βίλες των βορείων προαστίων, μακριά από τους τραπεζίτες, τους εκδότες, τα αφεντικά.
Όλα αυτά δεν είναι απλά όξυνση του θεσμικού ρατσισμού. Είναι ταυτόχρονα και μέρος της στρατηγικής ενός νέου ολοκληρωτισμού που ορθώνεται, ενός κανιβαλικού καπιταλισμού και ενός σχεδίου ποινικοποίησης, περιθωριοποίησης και εξόντωσης «πληθυσμών που περισσεύουν»: σήμερα είναι οι μετανάστες, αύριο οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι αγωνιζόμενοι…
Οι ξεφτίλες του «συνδικάτου ελλήνων μικροπωλητών» ΕΣΣΥΠΕ (τα γραφεία του οποίου βρίσκονται στην οδό Πλαστήρα 44 στους Άγιους Ανάργυρους), ενός ολιγομελούς σωματείου-σφραγίδα, που μιλάει (και καπελώνει) στο όνομα χιλιάδων ανθρώπων που προσπαθούν να ζήσουν ασκώντας υπαίθριο εμπόριο, στήριξε με ανακοίνωσή του τα πογκρόμ που έκαναν μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής (με συνοδεία αστυνομίας) σε «παράνομους» μικροπωλητές σε Ραφήνα και Μεσολόγγι. Οι «συνδικαλιστές» αυτοί, που κλαίγονται στα κανάλια ως «τίμιοι μεροκαματιάρηδες», δεν είναι τίποτα άλλο από μεγαλοπιασμένοι έμποροι που θέλουν να γίνουν οι γενικοί κουμανταδόροι σε λαϊκές αγορές και παζάρια, νταβάδες-αρχιπανηγυρτζήδες.
Η οργή μας είναι το λιγότερο που τους αξίζει…

Η αλληλεγγύη των «από κάτω» θα συντρίψει κράτος-αφεντικά-φασίστες.



                      τα γνωστά-άγνωστα εγγόνια των «αναρχοκομμουνιστοσυμμοριτών»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου