Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πέθανε ο Διαδηλωτής που αυτοπυρπολήθηκε

Το μεσημέρι της Τρίτης υπέκυψε στα τραύματά του ο 26-χρονος οδηγός Vijayaraj από το Salem στο Ταμίλ Ναντού, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε τη Δευτέρα νωρίς το πρωί διαμαρτυρόμενος για την επίσκεψη του προέδρου της Σρί Λάνκα Mahinda Rajapaksa στην Ινδία. Ο Vijayaraj ήταν μέλος του CITU (συνδικαλιστική οργάνωση του Μαρξιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος της Ινδίας (CPI-Μ) και υποστηρικτής της δημιουργίας  ενός ανεξάρτητου Tamil Eelam (αυτονομιστής Ταμίλ). Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στο κρεβάτι του θανάτου του, επέμεινε να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης:
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρό Βίντεο, Όχι για παιδιά.
 http://www.youtube.com/watch?v=iCjqXIS2tHY&feature=player_embedded&noredirect=1#!


Τα πολιτικά κόμματα του Ταμίλ Ναντού  έχουν εντείνει τις διαμαρτυρίες τους κατά της επίσκεψης του κατηγορούμενου για γενοκτονία Πρόεδρου της Σρί Λάνκα στην Ινδία.

Οι ηγέτες και οι υποστηρικτές του MDMK είναι καθοδόν προς το ινδικό κρατίδιο Madhya Pradesh για να αντιταχθούν στην επίσκεψη του Rajapaksa στις 21 Σεπτεμβρίου με μαύρες σημαίες.

Συνολικά περίπου 1050 ακτιβιστές του MDMK ταξιδεύουν με 21 λεωφορεία για το Madhya Pradesh. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 50 γυναίκες της πτέρυγας γυναικών του MDMK υπό την ηγεσία της πολιτειακής γραμματέως Kumari Vijayakumar.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου