Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο κατά της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά

Αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 22 Σεπτεμβρίου, στον Πειραιά στην Παλατεία Κοραή στις 13:00, ενάντια στις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, που το τελευταίο διάστημα, και από την ημέρα που άνοιξαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, έχουν αυξηθεί.
Μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά, μετά το τέλος προγραμματισμένης παρέμβασης την 15η Σεπτέμβρη στο κέντρο του Πειραιά, όπου μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια, δέχτηκαν επίθεση από ομάδα κρούσης της Χρυσής Αυγής.
«Οι περαστικοί έδειξαν τα αντιφασιστικά τους αντανακλαστικά. Αμύνθηκαν με κάθε τρόπο, φώναξαν συνθήματα ενάντιά στη Χρυσή Αυγή, και έτρεψαν τους φασίστες σε φυγή. Οι τέσσερις φουσκωτοί κατευθύνθηκαν στα γραφεία της συμμορίας τους, πριν όμως, τραβήχτηκαν φωτογραφίες τους εν δράσει. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ανοιχτά και δημόσια, αφού το σημείο είναι κεντρικό και τη στιγμή εκείνη βρισκόταν εκεί πολύς κόσμος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας.
Όπως καταγγέλλει η Αντιναζιστικής Πρωτοβουλία Πειραιά «οι επιθέσεις των ομάδων κρούσης της ΧΑ γίνονται με την κάλυψη της αστυνομίας και είναι η άλλη όψη της πολιτικής των μνημονίων. Οι φασίστες παραμένουν πάντα οι καλύτεροι φίλοι των αφεντικών. Στο Πέραμα χτύπησαν τους Αιγύπτιους αλιεργάτες σε συνεννόηση με τους μεσάζοντες-ιχθυέμπορες, στη χαλυβουργία έπαιξαν το ρόλο των απεργοσπαστών του Μάνεση, στη Μανωλάδα είναι οι μπράβοι των μεγαλοφραουλάδων. Το μισό και πλέον αστυνομικό σώμα ψηφίζει τους «αντισυστημκικούς» νεοναζί. Οι αγώνες μας ενάντια στα μνημόνια πρέπει να αντιπαλεύουν ταυτόχρονα και την κυρίαρχη ρατσιστική ιδεολογία. Σκοπός τους είναι να στρέψουν την οργή αλλού, και όχι στην κυβέρνηση, την τρόικα, τους τραπεζίτες και τα αφεντικά που προσπαθούν να βγούν λάδι φορτώνοντας στους εργαζόμενους την αποτυχία του συστήματός τους».
Το αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 22  Σεπτέμβρη είναι μια πρωτοβουλία της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά, της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά, του ΣΥΡΙΖΑ και της  ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου