Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Νέο επεισόδιο από τα τάγματα εφόδου της Χ.Α στο Μεσολόγγι

Νέο επεισόδιο στο Μεσολόγγι από μέλη της Χρυσής Αυγής. Τα λεγόμενα τάγματα εφόδου της οργάνωσης επιχείρησαν, χθες, το πρωί νέο «έλεγχο» σε πωλητές της λαϊκής αγοράς. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν, σύμφωνα με την αστυνομία. Στο μεταξύ, φασιστική επίθεση εναντίον μετανάστη στις εργατικές κατοικίες του Νέου Κόσμου, καταγγέλλει η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Όπως αναφέρει το Έθνος, μετά τις πρώτες συλλήψεις των δύο νεαρών προσήλθαν αυτοβούλως στο Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου ένας 43χρονος και ένας 24χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν επίσης. Όλοι τους οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ήδη δικογραφία για αντιποίηση αρχής και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι  συλληφθέντες φορούσαν μαύρες μπλούζες χωρίς κάποιο διακριτικό σήμα, αλλά σύμφωνα με κατοίκους ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, τη στιγμή του «ελέγχου» επικοινωνούσαν μέσω κινητού τηλεφώνου με στέλεχος του κόμματος στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον τοπικό βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση μετέβησαν στη λαϊκή του Μεσολογγίου και έπειτα τη λαϊκή της Γαβαλούς στη Μακρυνεία και εξαπέλυσαν πογκρόμ σε αλλοδαπούς μικροπωλητές, κλοτσώντας τις κούτες με το εμπόρευμά τους και διαλύοντας τους πάγκους τους.

Για το γεγονός τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός της προσωπικής ασφάλειας του Κ.Μπαρμπαρούση. Παράλληλα σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για αδικήματα που επισείουν την ποινή της απόταξης.
Καταγγελία για φασιστική επίθεση στο Νέο Κόσμο

Στο μεταξύ φασιστική επίθεση με εμπρησμό σε σπίτι στις εργατικές κατοικίες του Νέου Κόσμου, καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική απειλή.


Τα ξημερώματα της Δευτέρας μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε έκρηξη που προκλήθηκε από βόμβα μολότοφ στις εργατικές πολυκατοικίες του νέου κόσμου. Όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, στις 1.45, οκτώ μαυροφορεμένοι με κουκούλες πλησίασαν τις προσφυγικές κατοικίες στο Δουργούτι και άρχισαν να καταφέρονται εναντίον μετανάστη που βρισκόταν έξω από την πολυκατοικία. Κατόπιν έριξαν τρεις βόμβες μολότοφ προς τον ίδιο και το παράθυρο.


Η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει ότι τραυματίστηκε ελαφρά ένας μετανάστης. Από τις μολότοφ φωτιά έπιασαν τα πατζούρια. Στην περιοχή έσπευσε ασθενοφόρο αλλά ο τραυματισμένος μετανάστης φοβήθηκε να πάει. Περίπου 50 μετανάστες συγκεντρώθηκαν στο σημείο και θέλησαν σε ένδειξη διαμαρτυρία να κλείσουν τη Συγγρού. Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, η αστυνομία δεν τους άφησε απειλώντας να τους συλλάβουν.
http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου