Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ρατσιστική - φασιστική επίθεση στη πλατεία Αττικής την Παρασκευή 12/10

Τη Παρασκευή 12 Οκτώβρη ο Αιγύπτιος φοιτητής Χαμεντ Α. έπεσε θύμα δολοφονικής ρατσιστικής επίθεσης στη πλατεία Αττικής. Τη στιγμή που ο Χαμεντ αποβιβαζόταν από το τρόλει ομάδα 3 φασιστών τον χτύπησε με σίδερο στο πρόσωπο και κατόπιν στο κεφάλι, εξαπολύοντας παράλληλα βρισιές ρατσιστικού μίσους.

Όταν δε, έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος, «αμόλησαν» προς το μέρος του τα σκυλιά που τους «συνόδευαν». Ο Χ. μάζεψε τις δυνάμεις του και προσπάθησε να ξεφύγει διασχίζοντας μπουσουλώντας και σε άθλια κατάσταση τη λεωφόρο, με κίνδυνο να χτυπηθεί από κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο. Οι θρασύδειλοι φασίστες δολοφόνοι αποχώρησαν όταν κόσμος που παρακολουθούσε το συμβάν άρχισε να φωνάζει και να διαμαρτύρεται.

Μετά από λίγη ώρα έφτασε στη περιοχή περιπολικό και ένας αστυνομικός της ομάδας Ζ. όπου και τον «συμβούλευσαν» να «επισκεφθεί» το αστυνομικό τμήμα. Για να καλέσουν βέβαια ασθενοφόρο ούτε λόγος…απλά αποχώρησαν.  Και η συνέχεια γίνεται πιο εξοργιστική όταν ο Χ. φτάνει με τη βοήθεια συμπατριωτών του, που έσπευσαν σε βοήθεια, στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Εκεί ο Χ., όπου σημειωτέον είναι κάτοχος της ελληνικής ιθαγένειας, περιέγραψε το σκηνικό και ζήτησε την υποβολή μήνυσης. Ο αξιωματικός υπηρεσίας προσπαθούσε από την αρχή να τον «πείσει» πως το κίνητρο της επίθεσης ήταν η ληστεία. Παρόλο που ο Χ. τον διαβεβαίωνε πως οι δράστες δε προσπάθησαν να του πάρουν χρήματα και του μετέφερε τις ρατσιστικές βρισιές (αλήτη μαύρε κα) εκείνος επέμενε προσπαθώντας προφανώς να «κουκουλώσει» τα ρατσιστικά κίνητρα της επίθεσης. Δεν του επέτρεψε μάλιστα να καταθέσει μήνυση αλλά του ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και αν εκεί οι γιατροί κρίνουν πως τα τραύματα είναι σοβαρά και πραγματοποιηθεί «εισαγωγή» τότε να κατατεθεί η μήνυση….ο Χ. τελικά αποχώρησε με ασθενοφόρο που έφτασε στο τμήμα 3 ώρες μετά την επίθεση και χωρίς να έχει καταθέσει μήνυση. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο και μάλλον θα παραμείνει αρκετά αφού το τραύμα στο μάτι είναι σοβαρό και ενδέχεται να του αφήσει μόνιμη βλάβη.

Το κέντρο της Αθήνας αλλά και πολλές γειτονιές της είναι πλέον κολαστήρια για χιλιάδες μετανάστες  που φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο δρόμο μη και πέσουν θύματα των φασιστικών ταγμάτων εφόδου. Φασίστες-δολοφόνοι επιχειρούν καθημερινά ρατσιστικές «περιπολίες θανάτου» ενώ κράτος και αστυνομία τους κάνουνε τις πλάτες. Αστυνομικά τμήματα, όπως αυτό του Άγιου Παντελεήμονα, λειτουργούν τελείως απροκάλυπτα σα μαγαζιά της Χρυσής Αυγής και της κάθε φασιστικής συμμορίας. Είναι πια καιρός ντόπιοι και μετανάστες να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στους φασίστες και στα τσιράκια τους την αστυνομία. Για να πάψει η ασυλία των φασιστικών ταγμάτων εφόδου και να ξηλωθούν τα αστυνομικά τμήματα που τους καλύπτουν.

Δικτύο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου