Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη

metra_asfaleias_parelash.jpg
Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνοντας μέτρα περιφρούρησης των επετειακών εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη καθώς η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να της συμβεί το περυσινό που οδήγησε στο τέλος της την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.
Συγκεκριμένα, με αφορμή την σημερινή Δοξολογία στον Ι.Ν του Αγίου Δημητρίου από το πρωί θα έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους από το ναό ενώ παντού θα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Απροσπέλαστο θα είναι το προαύλιο της εκκλησίας εκεί δηλαδή απ' όπου θα περάσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και οι βουλευτές. Παράλληλα αναμένονται σήμερα περισσότεροι από 1000 αστυνομικοί από την Αθήνα οι οποίοι θα προστεθούν στους ήδη 1500 οι οποίοι θα βρίσκονται επί ποδός την Κυριακή για την στρατιωτική παρέλαση.
Στην στρατιωτική παρέλαση θα ακολουθηθεί το παράδειγμα της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα δηλαδή οι επίσημοι θα βρίσκονται σε μία «νεκρή ζώνη», αποκλεισμένοι από τον κόσμο, ενώ οι πολίτες θα παρακολουθούν την παρέλαση από απόσταση. Θα στηθούν φράχτες κατά μήκος της παρέλασης της οποίας η χρονική διάρκεια θα είναι μειωμένη. Επιπλέον, θα υπάρχει εντολή για άμεσες συλλήψεις για όσους παρεμποδίσουν τις παρελάσεις ενώ θα υπάρχει και απαγόρευση των διαδηλώσεων στους γύρω δρόμους. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιείται εξονυχιστικός έλεγχος για όσους βρίσκονται στον χώρο των επισήμων ενώ ελικόπτερα της ΕΛΑΣ θα πετούν πάνω από την περιοχή.
alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου