Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Οι αλλοδαποί φοιτητές στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής

Μετά τα νήπια η Χρυσή Αυγή βάζει στο στόχο και τους αλλοδαπούς φοιτητές ζητώντας να μάθει πόσοι στεγάζονται στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ωστόσο αυτή τη φορά δεν κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, όπως συνέβη με την περίπτωση των νηπιαγωγείων, αλλά ο βουλευτής του νεοναζιστικού κόμματος Παναγιώτης Ηλιόπουλος έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα προς όλες τις διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τους καθηγητές ζητώντας στοιχεία για το πόσοι είναι οι αλλοδαποί φοιτητές που στεγάζονται στις φοιτητικές εστίες.

«Παρακαλώ να με ενημερώσετε για τον αριθμό Ελλήνων φοιτητών που φιλοξενούνται-στεγάζονται στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τον αντίστοιχο αριθμό αλλοδαπών φοιτητών. Περιμένω την απάντησή σας σε αυτό το e-mail. Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Βουλευτής Μαγνησίας, Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή», αναφέρεται στο μήνυμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα EmprosNet.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι οι πολιτικές διαστάσεις που έχει το θέμα, αποτέλεσαν αντικείμενο εκτεταμένης συζήτησης στην πανεπιστημιακή κοινότητα της Λέσβου όλη την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς όλοι διαπίστωσαν ότι έρχονται πλέον πρόσωπο με πρόσωπο με τη συγκεκριμένη οργάνωση και τις πρακτικές της.

Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Νίκος Σουλακέλλης, ένας από τους αποδέκτες του ηλεκτρονικού μηνύματος, φέρεται να δήλωσε στο emprosnet ότι πέρα από το προφανέστατο πολιτικό ζήτημα που τίθεται, τον ενόχλησε το ύφος, η σύνταξη και ο τρόπος που τέθηκε το αίτημα, γι’ αυτό και το μόνο που έκανε ήταν να το διαγράψει και σε καμία περίπτωση δε σκέφθηκε ούτε να δώσει τα ζητούμενα στοιχεία, αλλά ούτε και να απαντήσει.

Στο ίδιο πνεύμα, αναφέρει emprosnet, φαίνεται ότι κινήθηκε όλη η πρυτανική αρχή, που θεωρεί ότι έχει πολύ πιο σοβαρά ζητήματα να αντιμετωπίσει, όπως είναι η επιβίωση του Πανεπιστημίου και η συνέχιση της λειτουργίας του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε καν μπήκε στο δίλημμα να συζητήσει αν πρέπει να δοθεί απάντηση ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου