Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Χρυσή Αυγή: Δεν είμαστε Ναζί, απλώς Μεταξικοί φασίστες (που θαύμαζαν τους Ναζί)

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε ο ναζιστικός χαιρετισμός του γενικού γραμματέα της, Νίκου Μιχαλολιάκου, το γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής επιχειρεί να δικαιολογήσει την προκλητική αυτή κίνηση, παρουσιάζοντάς την ως... ελληνικό χαιρετισμό. Μάλιστα, σε μια δεύτερη ανακοίνωσή του, το νεοναζιστικό κόμμα ρίχνει την ευθύνη στους δημοσιογράφους που ανέδειξαν το θέμα.


Παράλληλα, με άλλη ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή επιρρίπτει ευθύνες στους δημοσιογράφους επειδή ανέδειξαν το θέμα με το «δήθεν» ναζιστικό χαιρετισμό. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σε μείζον θέμα έχουν αναδείξει τα ΜΜΕ και οι άθλιοι προπαγανδιστές τον δήθεν "ναζιστικό" χαιρετισμό του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου».

«Τα γνωστά φερέφωνα έκοψαν κι έραψαν κατά το δοκούν τις δηλώσεις του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής», προστίθεται στην ανακοίνωση.


Με την ίδια ανακοίνωση φαίνεται πως αποποιείται πλήρως το παρελθόν της και τα πιστεύω της για τη θρησκεία και δηλώνει ότι στηρίζει την Ορθοδοξία σαν συστατικό, όμως, της εθνικής μας ταυτότητας και το ποιος πιστεύει ή όχι, λέει τώρα «θα το κρίνει ο Θεός».
Πάντως, ο ίδιος ο Μητροπολίτης Παύλος, σε νέα του παρέμβαση σήμερα, αναρωτιέται, χρησιμοποιώντας απόσπασμα από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο: «Αυτός που λέει ότι αγαπά τον Θεό και μισεί τον αδελφό του είναι ψεύτης! Πως μπορείς να αγαπάς τον Θεό που δεν τον είδες και να κακοποιείς τον αδελφό σου που τον βλέπεις καθημερινά;».

Στη σημερινή του παρέμβαση, ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης συνεχίζει να διαχωρίζει την ορθόδοξη χριστιανική πίστη από τις βίαιες, επιθετικές πρακτικές της Χρυσής Αυγής. Όπως τονίζει, η διδασκαλία της Εκκλησίας είναι ευθέως αντίστροφη με όσα πρεσβεύει το κόμμα και μάλιστα η υιοθέτηση της μίας πρακτικής αποκλείει την άλλη, δηλαδή δεν είναι δυνατόν να δηλώνει κανείς πιστός χριστιανός και ταυτόχρονα να ενστερνίζεται τέτοιες θέσεις και πρακτικές.

«Έχετε κάθε δικαίωμα να έχετε τις απόψεις σας και ασφαλώς η Εκκλησία του Χριστού έχει υποχρέωση να οριοθετεί την αλήθεια Της», τονίζει ο ιεράρχης
 tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου