Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

30 Παλαιστίνιοι νεκροί από την Τετάρτη (λίστα με τα ονόματα των δολοφονηθέντων)


Σάββατο 17 Νοεμβρίου
Παλαιστινιακές ιατρικές πηγές στη Λωρίδα της Γάζας ανέφεραν ότι ο Αϊμάν Σαλίμ, πέθανε από σοβαρά τραύματα που υπέστη την Πέμπτη από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς με στόχο τη Γάζα. Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από την Τετάρτη που ξεκίνησαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχει φθάσει σε 30, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά,  βρέφη, γυναίκες και ηλικιωμένοι.
Την Παρασκευή, Ισραηλινοί στρατιώτες βομβάρδισαν διάφορες περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώνοντας τέσσερις Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων των Άχμαντ Αμπού Τζαλάλ, 43 ετών, ηγέτη των Αλ-Κασάμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, του αδελφού του Ματζντ , 33 ετών, του Ζιάντ Αμπού Φαρχάν Τζαλάλ, 23 ετών, και του Χασάν Σάλεμ Αλ Χαλί, 27 ετών.
Ένας πολίτης με το όνομα Χάλεντ Χαλίλ Ας Σάερ, 28, σκοτώθηκε επίσης όταν ο στρατός έριξε πύραυλο στην μοτοσικλέτα του, και τρεις νεαροί Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στην επίθεση, οι δύο σοβαρά.
Ο στρατός έριξε πυραύλους και στον καταυλισμό προσφύγων Αλ Μαγκάζι, στην κεντρική Γάζα, τραυματίζοντας πολλούς κατοίκους, σύμφωνα με το Maan.
Την Παρασκευή το βράδυ, ο στρατός βομβάρδισε αρκετές περιοχές στην παράκτια περιοχή προκαλώντας σοβαρές ζημιές, ενώ τρεις κάτοικοι τραυματίστηκαν όταν ο στρατός εκτόξευσε οβίδες στο σπίτι του Μοχάμαντ Αμπού Σαμάλασ, ηγέτη  των Αλ-Κασάμ, στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Ο στρατός βομβάρδισε ακόμη και ένα αγρόκτημα με κότες στην περιοχή Αρ-Ράνα, στο Χαν Γιούνις, βόρεια της Γάζας, τραυματίζοντας δύο κατοίκους.
Ένα παιδί τραυματίστηκε όταν ο στρατός βομβάρδισε πολυκατοικίες στο Αλ Καράμα, στα βόρεια της Γάζας, και μεταφέρθηκε σε ένα τοπικό νοσοκομείο.
Μια γυναίκα και ένας νεαρός άνδρας τραυματίστηκαν την Παρασκευή στον βομβαρδισμό του Ισραήλ στην γειτονιά Az-Zeitoun, στην πόλη της Γάζας.
Ισραηλινοί στρατιώτες βομβάρδισαν επίσης την βάση Μπάντερ,  ένα κέντρο εκπαίδευσης των Αλ-Κασάμ, δυτικά της πόλης της Γάζας. Άλλο ένα κέντρο των Κασάμ   βομβαρδίστηκε στη Ράφα.
Δεκάδες σπίτια χτυπήθηκαν από   ισραηλινούς πυραύλους στη Ράφα, στην πόλη της Γάζας, στη Μπέιτ Λάχια, στο Μπέιτ Χανούν, και  στην παράκτια περιοχή, ενώ ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν όταν ο στρατός έριξε πύραυλο σε δρόμο της Αζ-Ζεϊτούν στην πόλη της Γάζας.
Ισραηλινό μη-επανδρωμένο αεροσκάφος έριξε  πύραυλο σε έναν οδηγό μοτοσικλέτας κοντά στο  Ανοικτό Πανεπιστήμιο Αλ Κουντς, τραυματίζοντας έναν κάτοικο, και ένας άλλος πύραυλος εξερράγη κοντά σε σταθμό φυσικού αερίου στην περιοχή.
Έξι ακόμα Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή με στόχο τη γειτονιά Σέιχ Ραντουάν στη Γάζα.
Ο Άντχαμ Αμπού Σαλμίγια εκπρόσωπος της μονάδας έκτακτης ανάγκης στη Γάζα, ανέφερε ότι η ισραηλινή κλιμάκωση που ξεκίνησε την Τετάρτη οδήγησε, μέχρι σήμερα, στο θάνατο  30 Παλαιστίνιων, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά και  γυναίκες, ενώ τουλάχιστον 255 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί, οι 30 σοβαρά. 100 παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι είναι μεταξύ των τραυματιών.
Σύμφωνα με το Maan, ο Δρ. Σαμίρ Αλ Καχλούτ, που εργάζεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο  Ας Σίφα στη Γάζα, είπε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες υπέστησαν τραύματα στο κεφάλι ή στο στήθος προσθέτοντας ότι η πλειοψηφία των τραυματιών είναι παιδιά και γυναίκες.
Τα ονόματα των νεκρών Παλαιστινίων από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς:
1. Ahmad Al-Jaʼbary, leader of Hamasʼ Military Wing.
2. Mohammad Al-Hamss.
3. Ranan Arafat, 3 ετών
4. Omar Al-Mash-Harawi, 10 μηνών
5. Issam Abu Al-Maʼza.
6. Mohammad Al-Kaseeh.
7. Hiba Al-Mash-Harawi, 19 ετών και έξι μηνών έγκυος
8. Mohammad Abu Sawaween, ηλικιωμένος.
9. Habes Masmas.
10. Wael Al-Ghalbaan.
11. Hisham Al-Ghalbaan.
12. Rani Hammad (η σύζυγός γέννησε ένα αγόρι μόλις σκοτώθηκε)
13. Khaled Abu An-Nassr.
14. Marwan Abu Al-Qomsaan, ηλικιωμένος.
15. Waleed Al-Abadla, 4 ετών
16. Haneen Tafesh, 10 μηνών
17. Odai Jamal Nasser, 16 ετών
18. Fares Al-Basyouni, 9 ετών
19. Mohammad Eyad Saʼdallah, 4 ετών
20. Tahrir Suleiman.
21. Ayman Al-Abed Abu Warda.
22. Ismail Qandeel.
23. Younis Kamal Tafesh.
24. Mohammad Salman.
25. Amjad Abu Jalal.
26. Ziad Abu Jalal.
27. Ahmad Abu Jalal.
28. Hasan Al Hailmaʼ.
29. Khaled Ash-Shaʼer.
30. Ayman Salim.
Πηγή: IMEMC
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου