Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ο Σύλλογος Ιντιφάντα για την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, τη «μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου»



« Σαν να μην έφτανε η συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, ο παράνομος και απάνθρωπος αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, οι σχεδόν καθημερινές εισβολές με τεθωρακισμένα άρματα μάχης και μπουλντόζες, οι επιθέσεις από θάλασσα και στεριά στους ψαράδες, οι πρόσφατες δολοφονίες όχι απλώς αμάχων αλλά και παιδιών, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής προχωρούν σε μια νέα μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση έχοντας το θράσος να μιλούν για άμυνα», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ και καλεί στη συγκέντρωση σήμερα στις 5 μ.μ. στην ισραηλινή πρεσβεία.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ιντιφάντα:
«Το ισραηλινό απαρτχάιντ προχώρησε σε μια νέα ξεδιάντροπη επίθεση στην μεγαλύτερη ανοικτή φυλακή του κόσμου, τη Λωρίδα της Γάζας. Σαν να μην έφτανε η συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, ο παράνομος και απάνθρωπος αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, οι σχεδόν καθημερινές εισβολές με τεθωρακισμένα άρματα μάχης και μπουλντόζες, οι επιθέσεις από θάλασσα και στεριά στους ψαράδες, οι πρόσφατες δολοφονίες όχι απλώς αμάχων αλλά και παιδιών, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής προχωρούν σε μια νέα μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση έχοντας το θράσος να μιλούν για άμυνα.



Είναι προφανές ότι η ισραηλινή ηγεσία δολοφονώντας τον επιχειρησιακό αρχηγό της μεγαλύτερης ένοπλης οργάνωσης της παλαιστινιακής αντίστασης, επέλεξε για τους δικούς του γεωπολιτικούς ή και εσωτερικούς λόγους να ανοίξει έναν νέο κύκλο σφαγών στη συγκεκριμένη συγκυρία.


Η εν ψυχρώ δολοφονία του ηγέτη της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Άχμαντ Αλ Τζααμπάρι, του ανθρώπου που, όπως παραδέχονται και ισραηλινοί δημοσιογράφοι, τα τελευταία χρόνια έχει σφραγίσει τις όποιες προσπάθειες έντιμης συνεννόησης, από την περυσινή ανταλλαγή κρατουμένων μέχρι τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση κάθε φορά που αναζωπυρώνονταν οι εχθροπραξίες στη Γάζα, αποδεικνύει ότι το Ισραήλ είναι ένα κράτος που υπάρχει για να κάνει πολέμους.

Η διεθνής κοινότητα έχει και πάλι την ευθύνη για την ανεξέλεγκτη δράση του κράτους-τρομοκράτη που ρίχνει ακόμα μια φορά λάδι στην φωτιά της ήδη φλεγόμενης Μέσης Ανατολής. Οι ΗΠΑ είναι συνυπεύθυνες για τις νέες σφαγές, μετά την πλήρη στήριξη του «νομπελίστα ειρήνης» Μπαράκ Ομπάμα σε έναν ακόμη πόλεμο, αφότου βέβαια διασφάλισε την επανεκλογή του. Την κίνηση της νέας αιγυπτιακής ηγεσίας να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της από το Ισραήλ, θα πρέπει να τη μιμηθούν όλα τα κράτη, αλλά δεν αρκεί: θα πρέπει επιτέλους η Αίγυπτος να πάρει την απόφαση να ανοίξει πλήρως τα δικά της σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, και για τη διακίνηση αγαθών, ώστε να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό.

Τέλος θεωρούμε ότι η ελληνική τρικομματική κυβέρνηση, είναι συνυπεύθυνη σε αυτόν τον πόλεμο αφού, όχι απλώς συνεχίζει τη στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα, αλλά μόλις λίγες βδομάδες πριν, έφερε τους εγκληματίες πολέμου της ισραηλινής αεροπορίας να κάνουν ασκήσεις στην Ελλάδα πριν εξαπολύσουν και πάλι εκατοντάδες «έξυπνες» βόμβες και πυραύλους κατακρεουργώντας ακόμα και βρέφη.

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ, καλεί κι αυτός μαζί με άλλες συλλογικότητες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (Κηφισίας και Κατεχάκη)


 Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, 5.00 μ.μ



Αλληλεγγύη στην παλαιστινιακή αντίσταση



Μποϊκοτάζ στο ισραηλινό απαρτχάιντ





Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου