Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Με παρέμβαση Οτσαλάν έληξε η απεργία πείνας των Κούρδων φυλακισμένων

123.jpg
Η απεργία πείνας που είχαν αρχίσει κούρδοι κρατούμενοι στην Τουρκία πριν από 68 ημέρες τερματίστηκε σήμερα ύστερα από έκκληση που απηύθυνε προς την κατεύθυνση αυτή ο κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δήλωσε εκπρόσωπος των κρατουμένων στο φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firatnews.

«Λαμβάνουμε υπόψη την έκκληση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και θέτουμε τέρμα στην απεργία μας από σήμερα, 18 Νοεμβρίου», δήλωσε από τη φυλακή Ντενίζ Καγιά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Ο ιστορικός ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (του εκτός νόμου ΡΚΚ) το οποίο διεξάγει ένοπλο αγώνα κατά των τουρκικών δυνάμεων από το 1984 για αυτονομία στη νοτιοανατολική Τουρκία, είχε απευθύνει έκκληση χθες Σάββατο από τη φυλακή όπου κρατείται στο Ιμραλί της βορειοδυτικής Τουρκίας, για διακοπή της απεργίας που έκαναν τουλάχιστον 700 κρατούμενοι.

Ο αδελφός του Μεχμέτ που τον συνάντησε την ίδια ημέρα στη φυλακή, ήταν αυτός που δημοσιοποίησε μια γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρεται η έκκληση του ηγέτη του ΡΚΚ.

«Το κίνημα της απεργίας πείνας είναι πολύ σημαντικό. Το κίνημα πέτυχε το στόχο του. Θέλω (οι κούρδοι κρατούμενοι) να θέσουν τέρμα στην απεργία τους χωρίς καθυστέρηση και χωρίς δισταγμό», είπε ο Οτσαλάν, σύμφωνα με το κείμενο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου