Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Χάραξαν τα αρχικά της Χρυσής Αυγής σε πλάτη μετανάστη

Αγανάκτηση και έντονη ανησυχία προκαλούν δύο νέα περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και σχετίζονται με τη δράση της Χρυσής Αυγής. Το πρώτο αφορά άλλη μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης εκ μέρους των μελών του νεοναζιστικού κόμματος, όπως προκύπτει από τη μαρτυρία μετανάστη του οποίου του χάραξαν στην πλάτη τα αρχικά της Χρυσής Αυγής. Το δεύτερο έρχεται να επιβεβαιώσει την ανησυχία για την επιχείρηση διείσδυσής της στα σχολεία, καθώς εκπαιδευτικός εξέφρασε ανοιχτά τη στήριξή του στο κόμμα του Ν.Μιχαλολιάκου.

Στην καταγγελία, που δημοσίευσε το Mega, ο 30χρονος αναφέρει ότι οι δράστες τον μαχαίρωσαν στο λαιμό και στο κεφάλι, επιχειρώντας να τον σκοτώσουν, δείχνοντας ταυτόχρονα τα σημάδια που άφησαν επάνω του πριν τον εγκαταλείψουν αιμόφυρτο, χαράσσοντας στην πλάτη του τα αρχικά της Χρυσής Αυγής.

Εξίσου ανησυχητικό είναι άλλο ένα περιστατικό που εξελίχθηκε στα Ιωάννινα, όπου εκπαιδευτικός, στη διάρκεια εκδήλωσης για τον Λορέντζο Μαβίλη, στο μνημείο του Δρίσκου της Ηπείρου, φώναξε «Ζήτω η Χρυσή Αυγή».

Ο εκπαιδευτικόs, Δημήτρης Κόρακας που υπηρετεί σε σχολική μονάδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τελείωσε την ομιλία του φωνάζοντας «Ζήτω ο αρχηγός» και «Ζήτω η Χρυσή Αυγή». 

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, για το περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, αλλά όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι, ο εκπαιδευτικός εκδήλωσε τις πολιτικές του πεποιθήσεις εκτός σχολείου, και δεν έχουν αρμοδιότητα. 

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, 300 καθηγητές πανεπιστημίου με ανοικτή επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλο, είχαν εκφράσει τον έντονο προβληματισμό τους «για τον απροκάλυπτο πλέον ρατσισμό και για τον υφέρποντα φασισμό, που απειλούν να εισέλθουν και στην εκπαίδευση».

Αφορμή για την επιστολή τους αποτέλεσε το περιστατικό στο 1ο Νηπιαγωγείο Νυδρίου Λευκάδας, όπου νηπιαγωγός επικρίθηκε από γονείς μαθητών, αλλά και τη Χρυσή Αυγή, επειδή τις παραμονές της 28ης Οκτωβρίου ανάρτησε σε πίνακα αλβανικές και ελληνικές σημαίες, που ζωγράφισαν τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου