Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Aγρίνιο/ συγκέντρωση ενάντια στο μοίρασμα τροφίμων από χ.α



     Η Χρυσή Αυγή Αιτ/νιας με ανακοίνωσή της δηλώνει ότι την Κυριακή 30/12  θα διοργανώσει διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες στην πλατεία Δημάδη.
Η Χρυσή Αυγή, για ακόμη μια φορά, φοράει το φιλανθρωπικό προσωπείο της και παίζοντας το ρόλο του καλού Σαμαρείτη, διεκδικεί χώρο στη πόλη του Αγρινίου. Ο πραγματικός της, όμως, στόχος είναι να καταφέρει να αποκτήσει έλεγχο και εξουσία πάνω στην κοινωνία. Κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα, όταν γκρέμιζαν πάγκους μικροπωλητών μεταναστών στη Γαβαλού Μακρυνείας. Αύριο, θα είναι αυτοί που θα ξυλοκοπούν απεργούς ή θα τραμπουκίζουν καταστηματάρχες που αδυνατούν να πληρώσουν την εφορία. Γιατί έτσι είναι οι χρυσαυγίτες: το παίζουν καμπόσοι μόνο στους αδύναμους.
    Εμείς που γράφουμε αυτό το κείμενο- εργάτες, άνεργοι, μαθητές και φοιτητές- βιώνουμε, όπως και το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, τις συνέπειες της κρίσης. Προτιμούμε όμως να πεινάσουμε ή να φάμε από τα σκουπίδια, παρά να δεχτούμε φαγητό μαγαρισμένο από χέρια χρυσαυγιτών. Καλούμε, λοιπόν, τη τοπική κοινωνία να τους γυρίσει την πλάτη. Να μην δεχθεί κανένας να μπει στην ουρά σαν το κακομοίρη για να λάβει την ελεημοσύνη από τα τσογλάνια της Χ.Α. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας. Μπορεί να είμαστε φτωχοί, αλλά φασίστες δε θα γίνουμε. Εξάλλου ποτέ καμία φιλανθρωπία δεν βοήθησε συνολικά την κοινωνία.
    Αυτό που μπορεί να μας κρατήσει όρθιους και όρθιες  είναι η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, οι σχέσεις αλληλοβοήθειας, η κοινοκτημοσύνη και ο αγώνας ενάντια σε ό,τι μας καταδυναστεύει τη ζωή.
Εμείς από τη πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μας αναλογεί ώστε να μην επιτρέψουμε τη Χ. Α. να βρωμίσει με την παρουσία της την πλατεία Δημάδη και την πόλη μας.
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΥΓ: Πολύ ενδιαφέρουσα από άποψη συμβολισμού η επιλογή των φασιστών να καλέσουν το πανηγύρι τους στην πλατεία Δημάδη. Η Μαρία Δημάδη ήταν μια αγρινιώτισσα ηρωίδα της αντίστασης, που η προσφορά της στον αγώνα ήταν τεράστια καθώς μετέφερε πληροφορίες από τους Ναζί στους αγωνιζόμενους. Για αυτό το λόγο και εκτελέστηκε από τους γερμανούς ναζιστές ομοϊδεάτες των τωρινών σύγχρονων ταγματασφαλιτών της Χρυσής Αυγής. Εξίσου ενδιαφέρουσα και η επιλογή να μοιράσουν κοτόπουλα, μιας και οι ίδιοι έφτιαξαν  τα γραφεία τους σαν κοτέτσι, κολλητά από το Α.Τ. Αγρινίου.

Αντιφασίστες – αντιφασίστριες
Αγρίνιο 29/12/12

Συγκέντρωση
Κυριακή 30 Δεκεμβρίου  ώρα 9:00 το πρωί
Πλατεία Δημάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου