Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ρατσιστική απογραφή της Χρυσής Αυγής και για καταστηματάρχες

Έγγραφο προς όλες τις Περιφέρειες έχει στείλει το υπουργείο Ανάπτυξης, ζητώντας ενημέρωση για τον αριθμό των μεταναστών που διατηρούν καταστήματα και δραστηριοποιούνται εμπορικά, ύστερα από σχετική ερώτηση της Χρυσής Αυγής. Σε μία ακόμα περίπτωση η κυβέρνηση δείχνει να ικανοποιεί τα αιτήματα της Χρυσής Αυγής, που μετά τα νήπια, ζητά και τα στοιχεία των εργαζόμενων μεταναστών, σε μια προσπάθεια να συμπληρώσει τη ρατσιστική απογραφή της
 
Στο έγγραφο, το οποίο έχει ημερομηνία 2 Νοεμβρίου του 2014 και αριθμό πρωτοκόλλου Β13-169/2-11-2012, εκτός από την εντολή του υπουργείου για τη συλλογή των στοιχείων, επισυνάπτεται και η σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή. Στο prismanews.gr σημειώνεται πως η εντολή έχει σταλεί σε όλες τις περιφέρειες, ενώ στο έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Έπειτα από το ανωτέρο σχετικό έγγραφο με το οποίο μας διαβιβάστηκε η αριθμ. 3403/24-10-2012 ερώτηση του βουλευτή κ. Γερμενή Γεωργίου, σας στέλνουμε φωτοαντίγραφο της εν λόγω ερώτησης και παρακαλούμε να μας απαντήσετε αυθημερόν με fax στα εξής σημεία: α) πόσες άδειες υπαίθριου πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου έχουν χορηγηθεί στην περιοχή ευθύνης σας, β) πόσες εξ αυτών κατέχουν αλλοδαποί και γ) πόσες ανά χώρα προέλευσης».

Στη σχετική ερώτηση η Χρυσή Αυγή ζητούσε να ενημερωθεί για τον αριθμό των μεταναστών που εργάζονται στην Ελλάδα και τη χώρα προέλευσής τους, καθώς και το πλήθος αδειών υπαίθριου πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου που έχουν δοθεί σε μετανάστες.

Το ερώτημα πλέον είναι πόσες από τις τοπικές αρχές σε όλη την Ελλάδα θα απαντήσουν θετικά, δίνοντας τα στοιχεία που ζητά η Χρυσή Αυγή,  τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν χρήσιμο «εργαλείο» για νέα πογκρόμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου