Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Το παρακράτος της Χ.Α Άρτας σε ρόλο χωροφύλακα- ανακριτή -δικαστή.

Άρτα
Μετά από την δυναμική αντι-φασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου στο κέντρο της πόλης, σαν απάντηση στην φασιστοπαρέλαση( Σάββατο 24 ), οι ντόπιοι κρετίνοι της κοινοβουλευτικής ναζιστικής οργάνωσης άρχισαν να κινούνται αψυχολόγητα.
Παρασκευή μεσημέρι 30 Νοεμβρίου
Γνωστός «γυμναστιριακός» φασίστας του πυρήνα Άρτας φορώντας κράνος και γυαλιά ηλίου μπαίνει στην είσοδο πολυκατοικίας συντρόφου και τρομοκρατεί άτομα της οικογένειας του λέγοντας «έχω λογαριασμούς με τον γιό σου, φώναξε τον να του πω δυο λογάκια».
Τα συγγενικά πρόσωπα του συντρόφου τον απωθούν και τον διώχνουν.
Ο σύντροφος τον αναζητά και τον βρίσκει. Εκεί ο φασίστας παριστάνοντας τον συζητήσιμο και τον «δεν ασχολούμαι με την χρυσή αυγή» παρουσιάζεται σαν ψύχραιμος απεσταλμένος γνωστού χρυσαυγίτη που συντηρεί εστιατόριο στο κέντρο της Άρτας , ο οποίος είναι λέει έξαλλος και αποφασισμένος να τιμωρήσει κάποιους που υποτίθεται έσπασαν το μαγαζί του.
Αφού το ζήτημα διευθετήθηκε ξεκαθαρίζοντας ότι τα ζητήματα φασισμός -αντιφασισμός λύνονται σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο στον δρόμο και συλλογικά ο φασίστας τράβηξε τον δρόμο του.
Ο αφηνιασμένος «εστιάτορας» δεν φάνηκε όμως να αρκείτε σε αυτό. Το ίδιο απόγευμα εμφανιζόμενος σε χώρο οπου ο σύντροφος παραδίδει μαθήματα μουσικής ,μπροστά σε γονείς και σε μικρά παιδιά, του επιτέθηκε φραστικά και άρχισε να τον κατηγορεί ότι αυτός ο ίδιος «έσπασε το μαγαζί του» και αν δεν το έκανε αυτός να πει αμέσως ποιος μπορεί να το έκανε.
Απωθήθηκε από τον σύντροφο και από παρευρισκόμενους γονείς ενώ συνέχισε να απειλεί κατά την αποχώρηση του.
Το θράσος των φασιστών στην Άρτα μετά από την παρέλαση παρωδία που πραγματοποίησαν το Σάββατο 24 του Νοέμβρη στο κέντρο της άδειας πόλης είναι πρωτοφανές.
Οι φασίστες σε ρόλο χωροφύλακα-ανακριτή -δικαστή, αναλαμβάνουν τραμπούκικες εφόδους σε σπίτια και κοινωνικούς χώρους τρομοκρατώντας ,ανακρίνοντας, δικάζοντας και καταδικάζοντας κόσμο, προσπαθώντας να συκοφαντήσουν, να στοχοποιήσουν, να απομονώσουν και να τρομοκρατήσουν ανθρώπους που εναντιώνονται στις φασιστικές τους ιδέες.
Οι νεοναζί της χρυσής αυγής με αυτήν τους την συμπεριφορά και τις τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές, ή έχουν αποθρασυνθεί από την στήριξη που τους παρέχουν διάφοροι τοπικοί και κρατικοί φορείς ή οι κινήσεις τους είναι εξίσου συγχυσμένες με το «ιδεολογικό τους» υπόβαθρο. ( πιθανότατα να ισχύουν και τα δύο)
Οι επιπόλαιες και επικίνδυνες κινήσεις τους, όχι μόνο δεν τρομάζουν όσους αγωνίζονται για διάφορα κοινωνικά ζητήματα και ενάντια στην φασιστική απειλή , αλλά γνωστοποιούνται, σχολιάζονται, καταδικάζονται και συσπειρώνουν περισσότερο κόσμο, γύρω και μέσα στον αντιφασιστικό αγώνα.
Ας γνωρίζουν ότι στην πόλη της Άρτας, στοχοποιήσεις και εκφοβισμοί τέτοιου είδους δεν θα περάσουν.
Συνεχίζουμε…. γνωρίζουμε το παρελθόν, μαθαίνουμε από το παρόν, πορευόμαστε στο μέλλον.
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου