Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Η κυβέρνηση τρομοκρατεί - Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό - Συνεχής ενημέρωση (βίντεο)


10:25 «Κοινοβουλευτική χούντα» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια και πρόσθεσε: «Τα ΜΑΤ μπήκαν σαν κλέφτες, έχουν υποβάλλει δικτατορία».

Δείτε το βίντεο:



10:22 Πάνος Παναγιωτόπουλος (υπ. Άμυνας) στη Βουλή: «Η κυβέρνηση πήρε τις συγκεκριμένες αποφάσεις για να προσταστεύσει το κοινωνικό σύνολο».

10:12 Παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θ. Δρίτσα στη Βουλή: «Η επιλογή της επίταξης σηματοδοτεί την αρχή της λήξης του πολιτικού χρόνου της κυβέρνησης».

9:48 Σε συλλαλητήριο ενάντια στην επίταξη καλεί το ΠΑΜΕ αύριο στις 11.00 στην Ομόνοια.

9:40 «Είναι επικίνδυνο για το κοινό να λειτουργήσουν οι συρμοί με αυτό το προσωπικό, θα είναι ολέθριο και καταστροφικό» λέει τεχνικός του Μετρό και συμπληρώνει «θα επανέλθουμε, δεν θα τους περάσει». (Από enikos)

Δείτε το βίντεο:

9:10 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΡΟ (ΣΕΛΜΑ)
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 1.00 μ.μ. στο αμαξοστάσιο ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΣΕΠΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 4.00 μ.μ.
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν υποκύπτουν και αντιστέκονται και καλούν σε μεγάλη συγκέντρωση την Παρασκευή στις 1.00 μ.μ. στο αμαξοστάσιο Σεπολίων και πορεία στο Σύνταγμα.
Καλούμε σε πανεργατική – παλλαϊκή συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 4.00 μ.μ. στο Σύνταγμα.

8:58 Σε συνεννοήσεις που γίνονται αυτής τη στιγμή το κάλεσμα για σήμερα είναι για συγκέντρωση συμπαράστασης στη 1 μ.μ. στα Σεπόλια (Λένορμαν και Κηφισού) και πορεία προς το Σύνταγμα, όπου στις 4 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

8:56  Στο αμαξοστάσιο επιτρέπεται η είσοδος μόνο των εργαζομένων που έχουν φύλλο επιστράτευσης.

8:49  Συγκέντρωση συμπαράστασης για τους απεργούς του Μετρό πραγματοποιούν αυτή την ώρα και οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ στον Πειραιά.

8:44 Σωματεία εργαζομένων φτάνουν στα Σεπόλια για συμπαράσταση στους εργαζομένους του Μετρό.

8:43 Σε δηλώσεις του από το σημείο ο Π. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έδρασε νύχτα ως κοινοβουλευτική χούντα με μεθόδους στρατιωτικού νόμου».
«Τα ΜΑΤ μπήκαν σαν κλέφτες σπάζοντας την πόρτα του αμαξοστασίου του μετρό. Εδώ έχουν επιβάλλει στην ουσία μια δικτατορία. Με δικτατορίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς», τόνισε και πρόσθεσε ότι η απεργία στα ΜΜΜ μπορεί να γίνει η «σπίθα για να ανάψει μια μεγάλη εξεγερτική φωτιά η οποία θα ανατρέψει μια κυβέρνηση που οδηγεί τον τόπο κατευθείαν στην καταστροφή».

8:40 Κλούβα των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει κλοιό γύρω από το αμαξοστάσιο.

8:38 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο αμαξοστάσιο του Μετρό.

8:30 Τώρα - Συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.

Φωτό από 

8:09 Αναμένεται να συνεδριάσουν τα σωματεία των εργαζομένων, για να αποφασίσουν τη στάση τους, μετά την επιχείρηση των ΜΑΤ, τα ξημερώματα.

8:00 Πολύς ο κόσμος που φτάνει για να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους. Πριν από λίγο έφτασαν και εργαζόμενοι από τη Χαλυβουργία. Η Λένορμαν είναι κομμένη στα δύο. 

7:56 Ελεύθεροι αφέθηκαν οι προσαχθέντες.

Φωτό απο την έφοδο των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο στα Σεπολια τα ξημερώματα ()


7:53  Η περιοχή γύρω από το αμαξοστάσιο στα Σεπόλια έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις και έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους.

7:50  'Εχει ξεκινήσει η διανομή φύλλων πορείας στους εργαζομένους στο Μετρό.


 

Επέμβαση της αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του Mετρό στα Σεπόλια έγινε στις 3.40 τα ξημερώματα, μετά την επίταξη από την κυβέρνηση. Άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν με πολιορκητικό κριό την είσοδο του κτιρίου, στο οποίο μπήκαν οι αστυνομικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιχείρηση συμμετείχαν επτά διμοιρίες των ΜΑΤ και κλιμάκιο της ΕΚΑΜ.
 
Στο κτίριο ήταν περίπου 50 απεργοί, οι οποίοι είχαν δέσει τις πόρτες με αλυσίδες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι απεργοί απομακρύνθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές. Στο μεταξύ ακινητοποιημένα είναι σήμερα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.


http://www.left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου