Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Συνεχίζουν οι απεργίες στα ΜΜΜ


 Oι εργαζόμενοι στα λεωφορεία αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους. Ωστόσο, επισπεύδουν τη Γενική Συνέλευσή τους ανακοινώνοντας ότι θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα αντί για την Τρίτη, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.
Πάντως τόσο οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και όσο και εκείνοι στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) δεν αποκλείεται να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους ανάλογα με τις εξελίξεις.
Ένα βήμα πριν την επιστράτευσή τους εμφανίζεται η κυβέρνηση όπως έπραξε και στην περίπτωση των μέσω σταθερής τροχιάς που υπάγονται στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Μετρ, Τραμ και ΗΣΑΠ).
«Μετά τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ)και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της» διαμηνύουν κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών.

Η διοίκηση της ΟΣΥ αρνείται να συζητήσει με τους εργαζόμενους το ενιαίο μισθολόγιο, η μη εφαρμογή του οποίου είναι το αίτημα των απεργών, δηλώνει ωστόσο έτοιμη να συζητήσει για όλα τα ζητήματα.  Πάντως τους καλεί να επιστρέψουν στην εργασία τους. Επιπλεόν, η διοίκηση αναμένεται να προσφύγει τη Δευτέρα εκ νέου στη Δικαιοσύνη.

Το ίδιο αναμένεται να κάνει και η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις απεργίες σε τρένα και Προαστιακό σιδηρόδρομο.
Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτησητου «Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών» για πάγωμα της επίταξης. Η απόφαση δεν αφορά μόνο την επιστράτευση των εργαζόμενων, αλλά και την επίταξη της χρήσης των ακινήτων της «Αττικό Μετρό ΑΕ» και της «ΣΤΑΣΥ ΑΕ» που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου.

Σημειώνεται ότι απεργούν και τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι σε προαστιακό και ΟΣΕ. Κανονικά κινούνται Μετρό, ηλεκτρικός και τραμ, αλλά οι συρμοί του Μετρό σταματούν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια ως το Αεροδρόμιο, λόγω της απεργίας των εργαζόμενων στον ΟΣΕ.
http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου