Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις για τη μουσική-καλλιτεχνική εκπαίδευση (PHOTO)


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κινητοποιήσεις των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων σε όλη την χώρα, διεκδικώντας «μουσική-καλλιτεχνική εκπαίδευση χωρίς συμβιβασμούς». Αγωνίζονται για την επιβίωση των σχολείων που οδηγούνται σταδιακά στο κλείσιμο και απαιτούν να σταματήσουν να χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες κάθε βδομάδα, επειδή δε διατίθενται χρήματα για εκπαιδευτικούς της βασικής ειδικότητάς τους.
Στην Αθήνα, η πλατεία Κλαυθμώνος, γεμίζει από τους μαθητές των μουσικών σχολείων της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, ενώ συμμετέχει και η Παναττική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Θα διαδηλώσουν στη Βουλή και μετά θα γίνει συναυλία από τα μουσικά σχολεία της Αττικής. Θα συμμετάσχουν οι καλλιτέχνες: Ανδρεάτος Γεράσιμος, Γανωτής Κώστας, Γιοκαρίνης Γιάννης, Δημοσθένους Δώρος, Θαλασσινός Παντελής, Θηβαίος Χρήστος, Καραμπεροπούλου Δήμητρα και Νίκος Δημοσθένους (από τους «Σύννεφο με παντελόνια»), Κίτρινα Ποδήλατα, Κορακάκης Βαγγέλης, Λέκκας Βασίλης, Μουζουράκης Πάνος, Νικολάου Γιάννης, Παπαδόπουλος Λάκης (με τα ψηλά ρεβέρ), Παπακωνσταντίνου Βασίλης, Πασχαλίδης Μίλτος, Planted Houses, Στόκας Μπάμπης, Τσακνής Διονύσης, Χατζηευσταθίου Σταμάτης.
Σε εξέλιξη και η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους, με μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα και διαδήλωση προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Θα συμμετάσχουν τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.
Στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πλατεία Ελευθερίας, πραγματοποιείται διαδήλωση των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων του νησιού στην Περιφέρεια και μετά καλλιτεχνικά δρώμενα στη Λότζια, με συμμετοχή των μουσικών: Αλεξάκης Β., Γαργανουράκης Μπ., Δρίμης Μ, Ζαχαριουδάκης Δ.(Χαϊνηδες), Ιατράκης Μ., Κανακάκης Μ., Καλαθάκης Μ., Κονταξάκης Μ., Μαυρομανωλάκης Γ., Μοσχονάς Ν., Μπαλτζάκης Φ., Παιγνιωτάκης Μ., Παραγιουδάκης Γ., Πατεράκης Ι., Σαλούστρος Μ., Σπυριδάκης Μ., Σταυρακάκης Γ., Σταυρακάκης Μ., Ψαρογιώργης και η Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου..
Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων επισημαίνει ότι η κατάσταση δεν αφορά μόνο τα δικά τους σχολεία και αναφερόμενη στη μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση, σημειώνει ότι αποτελεί «ανάγκη γιατί αναπτύσσει σε όλους τους νέους ανθρώπους την αισθητική αγωγή που βοηθά τόσο την ανάπτυξη κριτικής σκέψης όσο και του συναισθηματικού κόσμου στο βαθμό που είναι βέβαια ενταγμένη στη 12χρονη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση».
Σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλούν η ΟΛΜΕ, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας κ.ά.
http://www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου