Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Μια εικόνα = 1000 λέξεις


Δεν νομίζω οτι χρειάζονται συστάσεις τα πρόσωπα, ούτε κάποια περιγραφή των κατασταλτικών μεθόδων στην μία και στην άλλη περίπτωση.

Οι δύο εικόνες μιλούνε απο μόνες τους. Το καθεστώς της αστικής κυριαρχίας εκπέμπει το μήνυμά του προς ΟΛΗ την κοινωνία μέσω των εικόνων που αναμεταδίδουν τα γκεμπελίστικα μέσα μαζικής εξαπάτησης (TV, εφημερίδες, sites-blogs κλπ) που ελέγχει.

Εικόνα 1 : Όταν κλέψεις 200 χιλιάρικα απο μια τράπεζα, αυτό το ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ "ίδρυμα" του καπιταλισμού, θα χτυπηθείς αλύπητα, θα βασανιστείς, θα σε σέρνουν σαν θήραμα κυνηγιού οι σύγχρονοι μασκοφόροι ταγματασφαλήτες του καθεστώτος με τα χέρια δεμένα πίσω με χειροπέδες και με αλεξίσφαιρο γιλέκο (όπως κάνουν οι αμερικάνοι με τους μαφιόζους ρουφιάνους που κινδυνεύουν με εκδίκηση απο το συνάφι τους), θα τρέχουν γύρω σου πάνοπλα τα ΕΚΑΜ, αυτά τα σύγχρονα SS, και θα σε πετάνε οι εισαγγελείς και οι σύγχρονοι στρατοδίκες απο κελί σε κελί  μέχρι να λιώσεις.

Εικόνα 2 : Άν όμως είσαι "καθώς πρέπει" απατεώνας και κλέβεις 17,9 μύρια ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ απο τον λαό, και όχι απο τους τραπεζίτες ή τους υπόλοιπους αστούς, βάζοντας χέρι στα ταμεία του δήμου, στους δημοτικούς φόρους και στα δημοτικά τέλη, στα χρήματα δηλαδή που πληρώνει ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΟΙΚΟΣ του δήμου, και αν αυτό μάλιστα το κάνεις επι πολλά χρόνια, τότε στην χειρότερη περίπτωση που έχεις αφήσει πίσω σου ατράνταχτα στοιχεία και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, θα σε δικάσουν όμορφα και ήσυχα ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ, κι εφόσον καταδικαστείς, θα πάς ατσαλάκωτος, χωρίς αλεξίσφαιρο γιλέκο, με τα "βραχιόλια" πιασμένα εμπρός κι όχι πίσω στην πλάτη, σε prive κλουβάκι μεταγωγής, συνοδευόμενος απο γραβατωμένο μπάτσο, χωρίς κουκούλα και οπλοπολυβόλο στο χέρι.

Νομίζω οτι αυτή συγκεκριμένη σύνθεση των δύο φωτό, ακόμα και μόνη της, χωρίς ενδεχομένως κανέναν υπο-υπερ-τιτλισμό, θα μπορούσε να γίνει μια ωραιότατη αφίσα που να κολλιέται ΠΑΝΤΟΥ, απευθυνόμενη κατευθείαν στο μυαλό του κάθε οργισμένου...

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ = ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου