Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Χαλκιδική: Κατηγορούν 54χρονο για ηθική αυτουργία

Εκτυπώσιμη μορφήSend to friendPDF version
dsc_0102.jpg
Η αστυνομία κατηγορεί 54χρονο άντρα μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για ηθική αυτουργία στην επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός τα ξημερώματα της Κυριακής κατηγορία που βασίζεται σε μαρτυρίες υπαλλήλων της εταιρείας. O 54χρονος θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο στις 12 το μεσημέρι, στον Πολύγυρο με “επιβαρυντικό” στοιχείο ότι ....συμμετείχε στις διαδηλώσεις ενάντια στην μεταλλουργία Χρυσού στις Σκουριές, όπως και χιλιάδες άλλοι πολίτες το προηγούμενο διάστημα και ότι αρθρογραφούσε στο διαδίκτυο καλώντας τους πολίτες να υπερασπιστούν το περιβάλλον και τον τόπο τους από την καταστροφή των μεταλλείων!
Για ηθική αυτουργία κατηγορούνται ακόμη δύο μέλη του Παρατηρητήριου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων τα οποία αναζητούνται. Όπως και ο 54χρονος και τα μέλη του Παρατηρητηρίου κατηγορούνται σε καταθέσεις υπαλλήλων της εταιρείας για αναρτήσεις στος διαδίκτυο που καλούν σε διαμαρτυρίες ενάντια στην μεταλλουργία χρυσού!Συγκεκριμένα, ο υπάλληλος της εταιρείας σπεύδει να υποδείξει ως ηθικούς αυτουργούς τους Αποστόλη Παπαγεωργίου, Λάζαρο Τόσκα (είναι ο 54χρονος που συνελήφθη και οδηγείται αυτή την ωρα στον Πολύγυρο) και Μαρία Καδόγλου, επειδή «συμμετείχαν σε διαδηλώσεις», «καλούν σε διαμαρτυρίες κατά της εταιρείας» και της «μεταλλευτική δραστηριότητας».
Πρόκειται για φρονηματικές δίωξεις οι οποίες αφορούν προφανώς όσους συμμετείχαν στις διαδηλώσεις δεχόμενοι την δολοφονική καταστολή εκ μέρους της αστυνομίας. Να σημειωθεί ακόμη ότι οι δίωξεις έγιναν μετά από καταγγελία του δημάρχου Αριστοτέλη Αρ. Πάχτα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, στελεχών και βουλευτών του για ηθική αυτουργία.
Η Ιερισσός σε κατάσταση συνεγαρμού
Από χθες το πρωί η Ιερισσός και τα γύρω χωρία βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.Η αστυνομία πραγματοποιεί προσαγωγές μέσα από καφενεία και από σπίτια των κατοίκων της Ιερισσού και της Μ. Παναγιάς.
Χθες έγιναν 31 προσαγωγές ατόμων που στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν βρέθηκε κάνενα στοιχείο σε βάρος τους. Πριν από λίγη ώρα έγινε ακόμη μία προσαγωγή μιας γυναίκας από την Μ. Παναγιά. Η γυναίκα εμφάνισε προβλήματα υγείας και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου φρουρούμενη από αστυνομικούς.
Παράλληλα στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου μεταβαίνει σε λίγη ώρα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας με τη συνοδεία του αρχηγού της αστυνομίας προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες της ΕΛΑΣ σχετικά με την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Η αστυνομία ερευνά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών από το βιολογικό υλικό που βρέθηκε στην ευρύτερη περιοχή όπου σημειώθηκε η εμπρηστική επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί συνέλεξαν κηλίδες αίματος, αλλά και υλικό που εντοπίστηκε σε μία κουκούλα, υπολείμματα τσιγάρων, έναν πυρσό και μια χειρουργική μάσκα.
Να σημειώσουμε τέλος ότι κατά τη διάρκεια της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο της εταιρείας δεν πραγματοποιήθηκε καμία “ομηρία” ή “αιχμαλωσία” σεκιουριτά όπως επιβεβαιώνουν και οι αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. οι υπάλληλοι “σεκιούριτι” όταν είδαν την ομάδα περίπου 40 ατόμων που έφτασε στο σημείο οπισθοχώρησαν. Μόνο ένας από τους υπαλλήλους έχει υποστεί εντελώς ελαφρά τραύματα.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Κατερίνα Ιγγλέση, μίλησε σήμερα το πρωί στο Κόκκινο για την σύλληψη «στα τυφλά» του 54χρονου, αλλά και για την εκκωφαντική σιωπή των ΜΜΕ για τους αγώνες των κατοίκων, μέχρι τη χθεσινή επίθεση οπότε και ξαφνικά «ανακάλυψαν» τις Σκουριές.
http://www.alterthess.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου