Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Έφτασαν και εκεί, αστυνομικοί στη συνεδρίαση του συντονισμού σωματείων


Χτες έγινε και αυτό. Είχαμε «επίσκεψη» ένστολων αστυνομικών στα Γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών που πραγματοποιούνταν συνεδρίαση τού συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι αστυνομικοί αφού ανέβηκαν στον 4ο όροφο του κτιρίου δήλωσαν ότι βρέθηκαν εκεί για να ελέγξουν αν "τηρείται η τάξη".

Μετά το τέλος της συνεδρίασης συνδικαλιστές από το συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων έκαναν παράσταση στο διοικητή  του Αστυνομικού Τμήματος της Ακρόπολης.


 
Παρά την προσπάθεια του διοικητή να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να θεωρήσει το γεγονός ασήμαντο στην συζήτηση επιβεβαίωσε ότι είναι μια συνήθης πρακτική ο έλεγχος για την ''τήρηση της τάξης'' και ότι η επίσκεψη στην συνεδρίαση έγινε μετά από σήμα που υπήρξε…

Δεν είναι λοιπόν μόνο ο αυταρχισμός, οι συλλήψεις συνδικαλιστών και το χτύπημα των εργατικών αγώνων με κάθε μέσο τα μέσα που χρησιμοποιεί η συγκυβέρνηση. Φαίνεται ότι πλέον ξεθάβει και πρακτικές του σκοτεινού παρελθόντος και δεν αρκούνται όπως τότε στο χαφιέ της γειτονιάς αλλά επιλέγουν φανερά την παρακολούθηση της συνδικαλιστικής δράσης με αστυνομικές δυνάμεις.

Απέναντι σε αυτές τις αντιδημοκρατικές και επικίνδυνες πρακτικές πρέπει τα συνδικάτα να τώρα να απαντήσουν σε αυτές τις αντιδημοκρατικές εξελίξεις. Η Κυβέρνηση έχει επιλέξει έναν ολισθηρό δρόμο και πρέπει τώρα να τον ανακόψουμε πριν είναι πολύ αργά.


Πηγή: apnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου